Τέμπη: Ραγίζει καρδιές επιζήσασα – «Είδα νεκρούς και μια κοπέλα να κρατάει το κομμένο της πόδι»

Τέμπη

"Επικρατούσε κομφούζιο, είδα νεκρούς" ομολογεί επιβάτισσα του μοιραίου συρμού για την τραγωδία στα Τέμπη.

Στη θλίψη βύθισε σύσσωμη την ελληνική τραγωδία που έλαβε χώρα στα Τέμπη με τις συγκλονιστικές μαρτυρίες να μοιάζει να μην έχουν τέλος. Μια τέτοια λοιπόν φέρνει στη δημοσιότητα, μέσα από την εκπομπή Πρώτη Θέση στην Creta Tv, η Μιχαέλα Φρουδαράκη που ταξίδευε από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη με τον μοιραίο συρμό που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Όσα περιγράφει η νεαρή κοπέλα από το Ηράκλειο της Κρήτης, σχετικά με την τραγική νύχτα που έστειλε στον θάνατο 57 και πλέον συνανθρώπους μας, πραγματικά σοκάρουν. «Είχα μπει στο τρένο από την αρχή του ταξιδιού, από την Αθήνα. Ήμουν σε όλη τη διαδρομή. Είχαμε σταματήσει για λίγο στη Λάρισα και μας είπαν πως υπήρχε 15λεπτη καθυστέρηση λόγω κίνησης των γραμμών. Μετά από ένα τέταρτο ξεκινήσαμε κανονικά και κάποιοι πέθαναν. Δεν κάνω συχνά αυτό το δρομολόγιο. Ήταν μοιραίο».

«Την ώρα της σύγκρουσης έβλεπα ταινία με μια κοπέλα που καθόταν δίπλα μου. Ήμουν στο 4ο βαγόνι, περίπου στη μέση. Χτυπηθήκαμε κι εμείς. Λένε για το 3ο βαγόνι γιατί είχαν θανάτους ενώ εμείς δεν είχαμε νεκρούς. Εκεί που καθόμουν, χτύπησε το τρένο το άλλο. Φανταστείτε φορούσα ακουστικά, ευτυχώς, διότι με τη σύγκρουση έπεσα και μου κάλυψαν τα μάτια, που έπεσαν πάνω γυαλιά. Είμαι τυχερή, από θαύμα γλίτωσα. Είδα ανθρώπους με αίματα. Εγώ δεν έπαθα τίποτα σε σχέση με άλλους» ομολογεί  η Μιχαέλα Φρουδαράκη. «Στην αρχή δεν είχαμε καταλάβει ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή, ήμασταν σε σύγχυση. Το μόνο που βλέπαμε ήταν καπνός. Βλέπαμε φωτιές δίπλα μας, μικρές, το σημείο ήταν εκεί που χτύπησε το άλλο τρένο. Επικρατούσε κομφούζιο. Η μια πόρτα είχε ανοίξει κανονικά αλλά ήταν από εκεί που είχε φωτιά και δεν μπορούσαμε να βγούμε. Ήταν ο γκρεμός. Ειλικρινά δεν μπορώ να διακρίνω αν είδα φως λόγω της φωτιάς ή αν ήταν στο τρένο. Είδα τους φακούς όταν περάσαμε τις φωτιές. Κατεβήκαμε και ήταν όλο σίδερα, προχωρήσαμε λίγο πιο κάτω και πιανόμασταν από το εμπορικό τρένο με το οποίο συγκρουστήκαμε, κάποιοι έπεφταν κάτω και χτυπούσαν γιατί δεν μπορούσαν να προχωρήσουν. Σκαρφαλώσαμε πάνω στο ένα βαγόνι και περάσαμε από την άλλη πλευρά.»

«Ευτυχώς δεν είχε απόλυτο σκοτάδι λόγω φωτιάς. Ήταν πάρα πολύ μεγάλη, βλέπαμε καλά σε σχέση με το απόλυτο σκοτάδι. Βλέπαμε μπροστά μας άτομα νεκρά, είδα μια κοπέλα να κρατάει το κομμένο της πόδι, ακρωτηριασμούς, νεκρούς, τραυματίες, αίματα παντού. Είδα έναν νεαρό νεκρό στο έδαφος, δεν ήθελα να δω άλλο» προσθέτει η νεαρή επιζήσασα στην μαρτυρία που κατέθεσε στην τοπική τηλεόρ;αση της Κρήτης.  «Δεν χρειάστηκε να πάω στο κυλικείο γιατί έχω καλή συνήθεια να έχω μαζί μου πολλά νερά. Ο φίλος ενός συμφοιτητή μου πήγε στο κυλικείο και έμεινε εκεί».