Τέμπη: Επεισόδια έξω από τα γραφεία της Hellenic Train

Τέμπη

Συνεχής η ρίψη δακρυγόνων στη λεωφόρο Συγγρού.

Από νωρίς το βράδυ της Τετάρτης ξέσπασαν επεισόδια, για τα θύματα της τραγωδίας με τα τρένα στα Τέμπη, έξω από τα γραφεία της εταιρείας Hellenic Train στην Αθήνα. Επεισόδια που ακολούθησαν της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας από φοιτητικούς συλλόγους.

Μια συγκέντρωση που πήρε όμως γρήγορα διαφορετική τροπή, όπως παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, όταν μία ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τις τζαμαρίες της εταιρείας. Οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν, οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν πέτρες προς τους αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με χρήση χημικών, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στη λεωφόρο Συγγρού με συνεχή ρίψη δακρυγόνων. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λόγω της κατάστασης, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Συγγρού, από το ύψος της οδού Καλλιρόης στο ρεύμα προς Αθήνα και στην συμβολή της οδού Πετμεζά με την λεωφόρο Συγγρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία,  συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη έγινε και στη Θεσσαλονίκη, ειδικότερα στον ΟΣΕ, αλλά εκεί χωρίς επεισόδια.