Τέμπη: Έκαναν αλκοτέστ στον σταθμάρχη 4,5 ώρες μετά τη σύλληψη

Τέμπη

Όσα παρουσιάστηκαν στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο για την τραγωδία στα Τέμπη.

Στη θλίψη βύθισε την ελληνική κοινωνία η τραγωδία Τέμπη για την οποία ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως τα τελευταία 24ωρα. Μέσα από το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, το απόγευμα της Παρασκευής, έγινε μάλιστα γνωστό πως αν και το αλκοτέστ του 59χρονου σταθμάρχη που συνελήφθη μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη βγήκε αρνητικό, η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε 4,5 ώρες μετά τη σύλληψή του. Κάτι που σημαίνει ότι το δείγμα πιθανότατα είχε αλλοιωθεί.

Ειδικότερα, το αλκοτέστ στον 59χρονο σταθμάρχη έγινε στις 04:21, δηλαδή περίπου 4,5 ώρες μετά τη σύλληψή του και είναι πιθανό το δείγμα να αλλοιώθηκε μετά από τόσες ώρες και να μην «έδειξε» κάτι. Το αλκοτέστ του σταθμάρχη βγήκε αρνητικό.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημερωτική εκπομπή του Μεγάλου Καναλιού, η αιμοληψία έγινε στις 04:45 και ακολούθησε η ουροληψία στις 04:57.

Ωστόσο, σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., εάν ο σταθμάρχης είχε καταναλώσει σημαντική ποσότητα αλκοόλ, θα υπήρχαν ίχνη στο αίμα και τα ούρα του αλλά τα τεστ είναι αρνητικά.