Τέμπη: «Είδα την ανησυχία του μηχανοδηγού, την ένιωσα»

Τέμπη

"Είχε ανοίξει την πόρτα ο άνθρωπος και έλεγε ότι έχουμε καθυστέρηση και τα λοιπά", περιγράφει ο κύριος Θεόδωρος Κατσιούλας.

Ο κύριος Θεόδωρος Κατσιούλης, ένας από τους επιζήσαντες του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μιλά στην κάμερα του ΣΚΑΪ και οι περιγραφές του συγκλονίζουν. Ο ίδιος ταξίδευε στο βαγόνι 3 από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, επιστρέφοντας από το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

«Και τραυματισμένοι που ήμασταν και με τόσο καπνό που είχε, κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Αυτό δεν το έχω ξαναζήσει πουθενά, αυτή την αλληλοβοήθεια. Παρ’ όλο που φοβηθήκαμε τον καπνό και τη φωτιά, γυρνούσαμε και βοηθούσαμε», περιγράφει ο κύριος Κατσιούλης στους «Δεκατιανούς».

«Εγώ πάντα πηγαίνω με το λεωφορείο στην Αθήνα αλλά λόγω του 3ημέρου και τα καλά λόγια που είχα ακούσει για το τρένο, ότι είναι γρήγορο και βολικό, αποφάσισα να πάω με το τρένο. Ήθελα να γυρίσω τη Δευτέρα αλλά όλα τα τρένα ήταν γεμάτα, οπότε έκοψα εισιτήριο για την Τρίτη και έτυχε αυτό», αναφέρει στη συνέχεια.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο κύριος Θεόδωρος Κατσιούλης, στην καθυστέρηση που είχε η αμαξοστοιχία στον Παλαιοφάρσαλο, παρατήρησε την ανησυχία του μηχανοδηγού.

«Μέχρι πριν το ατύχημα, όλα πήγαιναν καλά εκτός από την καθυστέρηση που είχαμε στον Παλαιοφάρσαλο. Εκεί κατέβηκα και είδα την ανησυχία του μηχανοδηγού, γιατί περπατούσαμε περίπου 20 λεπτά, είχε ανοίξει την πόρτα ο άνθρωπος και έλεγε ότι έχουμε καθυστέρηση και τα λοιπά. Ένιωσα την ανησυχία του ανθρώπου», αναφέρει ο επιζήσας επιβάτης.

«Ευτυχώς κατέβηκε πολύς κόσμος στη Λάρισα αλλά ανέβηκαν και αρκετοί. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη, είχε αναπτύξει το τρένο μεγάλη ταχύτητα. Παρά τον πανικό, θέλω να το πω αυτό, ότι τα νέα παιδιά άνοιξαν τους φακούς στα κινητά, να βοηθήσουν», τόνισε κλείνοντας ο κύριος Κατσιούλας.