Τέμπη: Ανατριχιαστική περιγραφή – «Έλιωσε το πάτωμα και βγήκαμε από τη χαραμάδα»

Tlive

Σοκάρει με όσα περιγράφει στο T-Live η 19χρονη φοιτήτρια για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι περιγραφές της 19χρονης Βασιλικής, η οποία επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία που οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπων στα Τέμπη, σοκάρουν. Η νεαρή φοιτήτρια μιλά στο T-Live και την Τατιάνα Στεφανίδου, όπου διηγείται τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε με το αγόρι της, τον Στέλιο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η Βασιλική βρισκόταν στο βαγόνι του κυλικείου μαζί με τον Στέλιο, όπως μαρτυρά και το βίντεο που ανέβασε στο Instagram, λίγα λεπτά πριν τη μοιραία σύγκρουση και κατάφεραν να ξεφύγουν από την καταστροφή μέσω μίας χαραμάδας που άνοιξε η φωτιά στο πάτωμα του τρένου.

«Ήμασταν στο κυλικείο την ώρα της σύγκρουσης. Τα δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση ήταν πολύ γαλήνια, είχε πολύ κόσμο το κυλικείο. Κάποια στιγμή ακούστηκε ένα μπαμ, μαύρισαν απευθείας όλα, έπιασε απευθείας φωτιά σε δευτερόλεπτα. Ανακτήσαμε γρήγορα τις αισθήσεις μας, θυμάμαι είχε πέσει στην πλάτη μου κάποια λαμαρίνα», περιγράφει η 19χρονη Βασιλική και σοκάρει.

«Σηκώθηκα, φώναξα: Στέλιο. Μου είπε ότι είναι εδώ, ήταν δίπλα μου. Κρατηθήκαμε και είχε μία τρύπα, είχε λιώσει το πάτωμα δεν ξέρω και κατεβήκαμε από εκεί», συνεχίζει στην αφήγησή της.

«Περπατήσαμε λίγα μέτρα παραπέρα, βρήκαμε ένα ξεκλείδωτο τηλέφωνο και πήρα απευθείας τον μπαμπά μου. Του είπα ότι καιγόμαστε και ότι το τρένο εκτροχιάστηκε. Εκείνη τη στιγμή δεν ξέραμε τι είχε συμβεί. Ο κόσμος καιγόταν, έπεφτε από τα βαγόνια, βγήκαν και άνθρωποι που ήταν καλά, με τις βαλίτσες τους», διηγείται αμέσως μετά για τον εφιάλτη που έζησε στα Τέμπη η 19χρονη.

«Κρυώναμε, κόσμος μας έδωσε τα μπουφάν του, ο Στέλιος μου έλεγε να πάμε στη φωτιά για να ζεσταθεί. Όταν ηρεμήσαμε λίγο, καθίσαμε κάτω. Πιστεύαμε ότι θα πεθάνουμε, ότι αυτές ήταν οι τελευταίες μας στιγμές πάνω στη Γη. Όλα αυτά ενώ ήμασταν τραυματισμένοι. Ο Στέλιος είχε εγκαύματα κι εγώ είχα σπάσει τη σπονδυλική μου στήλη στα πλευρά», περιγράφει στη συνέχεια η 19χρονη Βασιλική.

«Ήμασταν οι πρώτοι τραυματίες που πήραν τα ασθενοφόρα. Ο Στέλιος είχε το νούμερο 1 κι εγώ το νούμερο 2. Του χορήγησαν οξυγόνο στο ασθενοφόρο», προσθέτει η φοιτήτρια.

«Το σκηνικό που με τάραξε πιο πολύ απ’ όλα και εκεί είπα ότι θα πεθάνουμε ήταν όταν ζητούσαμε λίγο νερό και είδαμε δύο παιδιά, το ένα σκυμμένο μπροστά και το άλλο από πάνω του να τον βρέχει. Τους λέμε: θέλουμε κι εμείς λίγο νερό. Και μας απαντάνε: δεν έχουμε νερό, με κατουράει για να καθαρίσω το πρόσωπό μου για να μπορώ να δω», περιέγραψε στο τέλος η 19χρονη Βασιλική και συγκλόνισε την Τατιάνα Στεφανίδου.