Τατόι: Το T-Live για πρώτη φορά στους βασιλικούς τάφους μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου

Tlive

"Ο χώρος την πρώτη μέρα ήταν όχι απλά απογοητευτικός... Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η αλλαγή" σχολίασε η Τατιάνα Στεφανίδου.

Η κάμερα της εκπομπής «T-Live» μπήκε για πρώτη φορά στον χώρο των βασιλικών τάφων στο Τατόι και μετέδωσε πλάνα από τον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η δημοσιογράφος της εκπομπής Ρένα Κουβελιώτη, με τη βοήθεια του εικονολήπτη Δημήτρη Τσίγκα, βρέθηκε στο σημείο και έδωσε το ρεπορτάζ της για τα στεφάνια που κατατέθηκαν στους βασιλικούς τάφους από τους εστεμμένους καλεσμένους αλλά και τον απλό κόσμο.

Η ρεπόρτερ του Alpha περιηγήθηκε στους χώρους των βασιλικών τάφων, στο μαυσωλείο και τους ναούς που υπάρχουν εντός του Τατοΐου. Πάνω στο μνήμα του τέως βασιλιά τοποθετήθηκαν στην σειρά όλα τα στεφάνια με τα ονόματα των παιδιών και της συζύγου του Αννας Μαρίας σαν μια ύστατη «αγκαλιά» στο σημείο που θα κείτεται αιώνια.

«Ο χώρος την πρώτη μέρα ήταν όχι απλά απογοητευτικός… ήταν ένας σορός από πεταμένους κορμούς δέντρων, λάσπες, φύλλα και τα λοιπά… και τώρα ξαφνικά έχουν φυτευτεί γύρω από το κοιμητήριο των βασιλέων δέντρα και σχοινιά και έχουν οριοθετήσει τον χώρο. Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η αλλαγή» σχολίασε στον αέρα του T-Live η Τατιάνα Στεφανίδου.

Σημειώνεται ότι όλοι οι επίσημοι καλεσμένοι έχουν αναχωρήσει από την Ελλάδα και πλέον στην Αθήνα βρίσκεται μόνο η οικογένειά του, προκειμένου να τελέσει τρισάγιο τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση της Εκκλησίας μας.