Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ο γιος και η κόρη μου είναι οι καλύτεροι μου φίλοι»

Τάκης Θεοδωρικάκος

Μια τρυφερή εξομολόγηση από τον υπουργό Εσωτερικών...

Τον Τάκη Θεοδωρικάκο συνάντησε η Σάσα Σταμάτη και τα Παραπολιτικά. Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησε, μέσα σε όλα, για την οικογένεια και τα αγαπημένα του παιδιά καθώς και την πολιτογράφηση του Τομ Χανκς.

Η γυναίκα σας αντέχει το πρόγραμμά σας;

Μια γυναίκα που άφησε τον πρωταθλητισμό για μένα και την κοινή ζωή μας μπορεί να αντέξει πολλά. Είμαστε μαζί 25 χρόνια, αλλά μοιάζει σαν να έχει περάσει μόνο μία ημέρα. Με έχει στηρίξει σε όλες τις αποφάσεις της ζωής μου και είμαι σίγουρος ότι και οι δυο μας μπορούμε να αντέξουμε ακόμα πιο σκληρά προγράμματα, γιατί μας ενώνει η αγάπη, που υποστηρίζει κοινούς στόχους.

Μαθαίνετε τα νέα των παιδιών σας ή κάτι τέτοιο αποτελεί πολυτέλεια πια;

Η επικοινωνία με τα παιδιά μου με αναζωογονεί και είναι το πιο σταθερό στοιχείο της ζωής μου. Όσες ώρες κι αν δουλεύω την ημέρα, όσο σκληρές υποχρεώσεις κι αν έχω, δεν υπάρχει περίπτωση να μη μιλήσω μαζί τους καθημερινά για όσα νιώθουμε την ανάγκη να κουβεντιάσουμε μεταξύ μας.

Αληθεύει ότι ο γιος σας παίζει καλό μπάσκετ;

Ήταν πολύ καλός στο μπάσκετ αλλά οι πανεπιστημιακές σπουδές και τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα της ζωής του έφεραν σε δεύτερη μοίρα το άθλημα. Αλλά για μένα το σπουδαίο είναι ότι και ο γιος μου και η κόρη μου είναι οι καλύτεροι φίλοι μου. Πρέπει να σας πω ότι έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα πολιτικά δρώμενα και ότι ακούω πολύ τη γνώμη των παιδιών μου σε όλα τα θέματα.

Έχουμε καταλάβει ότι έχετε μια ιδιαίτερη αδυναμία στην κόρη. Είστε αυστηρός μαζί της;

Όλοι οι μπαμπάδες έχουν αδυναμία στις κόρες τους, αλλά πιστέψτε με ότι είμαι εξίσου υπερήφανος και για τα δύο παιδιά μου. Και αυτή η αγάπη δεν μπαίνει σε ζυγαριά. Δεν είμαι αυστηρός ούτε με την κόρη μου ούτε με τον γιο μου, γιατί έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στην κρίση τους και δεν έχει χρειαστεί ποτέ να βρεθώ στον ρόλο του πολύ αυστηρού πατέρα.

Πριν από μία εβδoμάδα ανακοινώθηκε η πολιτογράφηση ως Ελληνα του Τομ Χανκς. Ηταν μια ευχάριστη έκπληξη…

Ο Τομ Χανκς είναι ένας άνθρωπος με παγκόσμια ακτινοβολία, που απέδειξε με πράξεις την αγάπη του για την πατρίδα μας. Ο πρωθυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για να προωθήσουμε τη διαδικασία πολιτογράφησής του ως Ελληνα πολίτη. Είναι σπουδαίο για την Ελλάδα που τέτοιοι άνθρωποι, όπως ο Τομ Χανκς, επιλέγουν να είναι Ελληνες.

Θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις;

Ασφαλώς θα υπάρξουν, αφού έχει δοθεί η νομική δυνατότητα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, παγκοσμίως, που αγαπούν την υπέροχη πατρίδα μας.