Τα «όχι» που δημιουργούν προβλήματα στην ΕΡΤ για τη Eurovision

Διαβάστε: Γιατί ανησυχούν στη δημόσια τηλεόραση

Μπορεί ορισμένα στελέχη της κρατικής τηλεόρασης να μην ήθελαν το διαγωνισμό, αλλά αναγκάστηκαν να αλλάξουν άποψη μόλις πληροφορήθηκαν τις υψηλές τηλεθεάσεις και έσοδα που φέρνει ο διαγωνισμός τραγουδιού. Κι εκεί που τον είχαν… του πεταματού είπαν να του δώσουν τη δέουσα σημασία. Έτσι άρχισαν έναν αγώνα δρόμου για να προλάβουν. Μόνο που τα προβλήματα δεν σταματούν…
 
Η απόφαση του MEGA να βάλει απέναντι στον προκριματικό το καινούργιο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς «Πενήντα Πενήντα» προκάλεσε πρόσθετο πονοκέφαλο στα στελέχη της κρατικής τηλεόρασης που δικαιολογημένα θεωρούν ότι οι τηλεθεάσεις της εκπομπής θα είναι πολύ πεσμένες. Άλλο να «παίζεις» μόνος σου μπάλα και άλλο να μοιράζεται η τηλεθέαση… πενήντα –πενήντα!
 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, την Παρασκευή έπεσε στο τραπέζι της ΕΡΤ η ιδέα να αλλάξει ημερομηνία ο προκριματικός. Μία ιδέα όμως, που απορρίφθηκε παμψηφεί αφού δεν θέλουν να δείξουν ότι φοβούνται τον ανταγωνισμό. Έτσι, θεωρείται σίγουρο ότι την Τετάρτη στις 2 Μαρτίου θα υπάρξει μία γερή τηλεοπτική κόντρα ανάμεσα στον προκριματικό για τη Eurovision και την κωμική σειρά.
 
Ωστόσο, ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ είναι την άρνηση του Γιώργου Αλκαίου να εμφανιστεί στον προκριματικό. Όπως δήλωσε στην Espresso, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Γιώργου Αλκαίου, Κασσιανή Καραγκιουλέ, «δυστυχώς δεν θα μπορέσει ο Γιώργος να παραβρεθεί στη βραδιά της επιλογής του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision.  Ο Γιώργος εκείνη την περίοδο θα βρίσκεται στο Λονδίνο. Εδώ και 2 μήνες είχαμε «κλείσει» το στούντιο και το mastering του cd του για τα 20 χρόνια του στη δισκογραφία και δεν μπορούσαμε να ακυρώσουμε το ταξίδι.». 

Καλεσμένοι λοιπόν στον προκριματικό θα είναι οι υποψήφιοι της Κύπρου, της Γαλλίας και της Αρμενίας, ενώ ένα φαντασμαγορικό medley με παλαιότερα γνωστά τραγούδια από το φεστιβάλ της Eurovision αλλά και τα έξι υποψήφια θα παρουσιάσει η ομάδα κρουστών «Ηχόδραση» του Νίκου Τουλιάτου.
 
Την ίδια ώρα όμως, τα… προβλήματα στα γραφεία της ΕΡΤ δεν σταματούν. Στέλεχος της ΕΡΤ που έχει δουλέψει πολλά χρόνια για το φεστιβάλ εμφανίζεται πολύ δυσαρεστημένο με πολλά που συμβαίνουν και απ’ ό,τι συζητείται προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί για να μην χρεωθεί τα «τραγικά λάθη», όπως λέει χαρακτηριστικά. Και δεν είναι το μόνο πρόσωπο καθώς και μία ακόμα «παραίτηση» από την ομάδα που έχει αναλάβει τη διοργάνωση ήρθε να αναστατώσει περισσότερο τα γραφεία της κρατικής τηλεόρασης. Την ίδια ώρα μάλιστα, που προσπαθούν να κλείσουν την κριτική επιτροπή αλλά σε… διερευνητικά τηλεφωνήματα που έχουν κάνει έχουν εισπράξει αρκετά «όχι» από πρόσωπα που ευελπιστούσαν ότι θα ήταν θετικά. Κατά πως φαίνεται λοιπόν δεν θα υπάρξει καμία έκπληξη στα μέλη της κριτικής επιτροπής, όπως ήθελαν αφού τα «όχι» είναι πολλά…
 
Γρηγόρης Μελάς