Τα 7 μέρη στα οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις με τίποτα!

παραλίες

Καλό θα είναι να μη βουτήξεις ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι...

Από τη Χαβάη μέχρι τη Ρωσία και από την Αγγλία μέχρι την Ταϋλάνδη, ο πλανήτης μας είναι γεμάτος από μέρη με φυσικό κάλλος, απαράμιλλη ομορφιά και γαλαζοπράσινα νερά που μαγεύουν τους επισκέπτες. Κι αν οι λόγοι που χρειάζεται να τα επισκεφθείς είναι… οφθαλμοφανείς, υπάρχουν και λόγοι για να μην κολυμπήσεις με τίποτα! Στην εκπομπή Ελένη, η Κάλλια Καρτσάκη συγκέντρωσε τα 7 μέρη στα οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις για κανέναν λόγο!

  1. Το λαμπερό γαλάζιο της «Μπλε Λίμνης» στην Αγγλία, στη μέση του Derbyshire, ξετρέλαινε ομολογουμένως όλους όσοι βρίσκονταν εκεί. Το νερό της λιμνοθάλασσας όμως ανέκαθεν ήταν απαγορευτικό για κολύμπι, και οι αρχές προκειμένου να το αποτρέψουν δια ροπάλου, αποφάσισαν να βάψουν με μαύρο χρώμα το νερό!
  2. Μια άλλη λίμνη που θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός αλλά συνάμα δεν επιτρέπεται να σταθείς ούτε στην άκρη της, είναι η «Λίμνη που βράζει» στη Δομινίκα της Καραϊβικής. Το νερό φτάνει ακόμα και τους 90 βαθμούς Κελσίου και θερμαίνεται από τη λάβα που βρίσκεται στο υπέδαφος, ενώ συχνά τα ρεύματα στη λίμνη είναι πολύ ισχυρά!
  3. Οι καταρράκτες Kipu στη Χαβάη είναι αναμφίβολα πόλος έλξης για τους τουρίστες. Εκεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, βρίσκεται ίσως η πιο επικίνδυνη «πισίνα» που έχουμε δει και οι ντόπιοι υποστηρίζουν πως το να κολυμπήσει κανείς σε αυτή είναι μία αξέχαστη εμπειρία, μπορεί ωστόσο να είναι και η… τελευταία! Αρκετοί έχουν χάσει τη ζωή τους αφού τα νερά αλλάζουν φορά και κατεύθυνση σε τόσο σύντομο χρόνο, εξαιτίας του ρεύματος.
  4. Τι κι αν τα νερά του ποταμού του Σικάγο δείχνουν εντυπωσιακά; Είναι γνωστό ότι είναι μολυσμένα. Το πιο επικίνδυνο σημείο του ποταμού θεωρείται το λεγόμενο «αφρώδες ρυάκι», όνομα που προέρχεται από τις φυσαλίδες που βγαίνουν στην επιφάνεια και προέρχονται από την κύρια πηγή μόλυνσης της περιοχής.
  5. Εξίσου μολυσμένη και απαγορευτική για κολύμπι είναι και η Λίμνη Karachay στη Ρωσία. Κρύβει μέσα της μια… «ωρολογιακή βόμβα» καθώς εδώ και πολλές δεκαετίες, η Σοβιετική ένωση έριχνε πυρηνικά απόβλητα, ανεβάζοντας έτσι τα επίπεδα ραδιενέργειας σε πολύ υψηλά επίπεδα.
  6. Η τρύπα Samae san στην Ταϋλάνδη ή αλλιώς η «μαύρη λασπώδης τρύπα του θανάτου» έχει βάθος 84 μέτρα, βρίσκεται σε περιοχή όπου κινούνται συνεχώς πετρελαιοφόρα και τα ισχυρά ρεύματα που υπάρχουν κρίνουν απαγορευτικό το κολύμπι.
  7. Το βαθύτερο σημείο στον πλανήτη είναι το λεγόμενο «πηγάδι του Ιακώβ» στο Τέξας και αποτελεί το αγαπημένο αλλά και πιο επικίνδυνο σημείο καταδύσεων παγκοσμίως. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υποβρύχια σπηλιά που αποτελεί μία ασταμάτητη πηγή νερού εδώ και χιλιάδες χρόνια. Το εν λόγω μέρος έχει την ανατριχιαστική φήμη ότι «καταπίνει ανθρώπους» και γι’ αυτό έχει απαγορευτεί το μπάνιο χωρίς τον απαραίτητο ειδικό εξοπλισμό.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την τηλεόραση -και όχι μόνο- εδώ…