T-Live: Ο δικηγόρος της Ρωσίδας κατασκόπου και ο αιφνίδιος θάνατός του

TLive

Ποιος ήταν ο δικηγόρος που βοήθησε τη Ρωσίδα κατάσκοπο να πάρει την ελληνική υπηκοότητα;

Η υπόθεση της Ρωσίδας κατασκόπου, Ιρίνας Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, εξακολουθεί να απασχολεί τις Αρχές και ρεπορτάζ του T-Live φέρνει στο φως περισσότερες λεπτομέρειες. Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω γυναίκα κυκλοφορούσε στην Ελλάδα με το όνομα Μαρία Τσάλλα.

Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου παρουσιάστηκαν νέες πληροφορίες για τον δικηγόρο που φαίνεται πως βοήθησε τη Ρωσίδα κατάσκοπο να πλαστογραφήσει τα επίσημα έγγραφά της και να λάβει την ελληνική υπηκοότητα. Ο ίδιος άνθρωπος «έφυγε» από τη ζωή ξαφνικά πριν από δύο χρόνια από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία μόλις 40 ετών.

Ο δημοσιογράφος Ιάσονας Τσόλης μεταφέρει στο T-Live πως ο συγκεκριμένος δικηγόρος διατηρούσε γραφείο στην Αθήνα και αναλάμβανε παρόμοιες υποθέσεις, αφού είχε ως μητρική γλώσσα τη ρωσική. Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Ρωσία, ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να σπουδάσει, μέσω μιας υποτροφίας που έλαβε από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα, συνάδελφος του εν λόγω δικηγόρου αποκαλύπτει στο T-Live: «Εργατικός, ευγενικός, χαμηλού προφίλ. Καλό παιδί ήταν. Ήταν έξω και γύρισε μια μέρα στο σπίτι του και δεν ξύπνησε. Τον βρήκε η κόρη του μέσα στο σπίτι. Ήταν υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών, τέλειωσε, πήρε την ελληνική υπηκοότητα, γράφτηκε ως ασκούμενος και έγινε δικηγόρος. Μέχρι τα 18 του ήταν στο εξωτερικό».