Συντετριμμένοι Άννα Φόνσου, Γιώργος Βάλαρης και Κώστας Βουτσάς για το χαμό της Τζέσυς Παπουτσή

Τζέσυ Παπουτσή

Άννα Φόνσου: «Δεν μπορώ να συνέλθω από χθες. Ο άντρας της είναι ράκος.»

Σοκαρισμένοι από το θάνατο της Τζέσυς Παπουτσή συνάδελφοι και συνεργάτες της. Η Άννα Φόνσου, ο Γιώργος Βάλαρης και ο Κώστας Βουτσάς μίλησαν στον Σπύρο Χαριτάτο και στην εκπομπή «Ξυπνάμε μαζί» για το πόσο υπέροχος άνθρωπος ήταν. Πως η ίδια δεν ήθελε να μιλά πολύ για το πρόβλημα υγείας που είχε για να μη στεναχωρεί τους γύρω της, αλλά και τον σύζυγο της και πως με το πηγαίο χιούμορ της προσπαθούσε να το διακωμωδήσει.

[dfp_ads id=236982]

«Από σήμερα το θέατρο είναι πιο φτωχό, αλλά πάνω από όλα είμαι φτωχότερη κι εγώ. Γιατί η Τζέσυ ήταν η φιλενάδα μου, ήταν η αδελφή μου, ήταν όλα μαζί και έτσι το πλήγμα είναι πολύ μεγάλο για εμένα. Θυμάμαι ότι ανακάλυψε την ασθένεια της όταν παίζαμε μαζί. Πήγαινα στο καμαρίνι της και μου έλεγε «σαν κάποιος να μου κρατάει πίσω το κεφάλι, τι πλάκα είναι αυτή;». Κάθε μέρα το έλεγε. Της λέω «πήγαινε να δεις τι συμβαίνει» και έτσι πήγε. Πήγε στο Λονδίνο και της είπαν εντάξει θα ξανασυμβεί. Και κάθε φορά μου έλεγε λες να μου ξανασυμβεί; Η Τζέσυ δεν δεχόταν να στεναχωρεί τον άλλον κόσμο. Μιλούσε και πολύ λίγο για να μην στεναχωριέται και ο άντρας της ο Γιάννης, ο οποίος είναι ράκος χθες που τον είδα. Το διακωμωδούσε αυτό με το κεφάλι. Έλεγε νόμιζα ότι το έχω για το κομμωτήριο το κεφάλι, αλλά το έχω και για άλλα. Θα μας λείψει τόσο πολύ. Δεν μπορώ να συνέλθω από χθες. Τζέσυ, δεν θα ξεχάσω ποτέ το χαμόγελο σου, την παιδικότητα σου, τις πλάκες σου, τι σπουδαία ηθοποιός ήσουν και ντρεπόσουν όταν σου έλεγαν πόσο καλή είσαι και πόσο θα μου λείψεις. Καλό σου ταξίδι», είπε η Άννα Φόνσου που δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση της.

«Ήταν πολύ μεγάλο το σοκ για την απώλεια της Τζέσυς. Και επειδή όλοι την αγαπάμε την Τζέσυ και ακόμα περισσότερο όσοι την έχουμε ζήσει και είχα την τύχη να τη γνωρίζω πολλά χρόνια και μάλιστα να κάνουμε μαζί την τελευταία της παράσταση δυστυχώς. Ήταν πολύ οδυνηρό γιατί η Τζέσυ ήταν πραγματικά ένας άνθρωπος που σε όλους σκόρπιζε αγάπη απλόχερα. Ένας τρομακτικά γενναιόδωρος άνθρωπος με τόσο ταλέντο και αγάπη για τη ζωή και τους συνανθρώπους, ένας βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος που μόνο καλό λόγο είχε, γι΄αυτό υπάρχει πολύ μεγάλη θλίψη στο χώρο μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο για αυτή την απώλεια που ήταν τόσο ξαφνική και αναπάντεχη. Είμαστε πολύ θλιμμένοι.

Βίωσα στην τελευταία παράσταση που είχαμε κάνει μια ξαφνική επιδείνωση της υγείας της, η οποία όμως δεν φαινόταν ότι ήταν από αυτό το πρόβλημα το οποίο είχε φαινομενικά ξεπεραστεί, την απώλεια της φωνής της σιγά σιγά από τις πρώτες παραστάσεις που κάναμε. Υπήρχε αρχικά μια σκέψη ότι ήταν κάτι με τις φωνητικές χορδές. Ήταν ένα θέμα που προχώραγε, για αυτό και σταμάτησε κάποια στιγμή μετά από πολλούς μήνες και τελικά αποδείχτηκε ότι είχε άμεση σχέση με αυτό το πρόβλημα. Η Τζέσυ ήταν πάντα εκεί με το γέλιο της, να μας φέρνει κεράσματα, να μας ξεματιάζει, ήταν η μαμά του θιάσου. Θεωρώ ότι είναι ήδη στον παράδεισο, θα μας λείψει πολύ», ανέφερε ο Γιώργος Βάλλαρης.

«Για όλους μας τους ηθοποιούς, όλοι οι θεατρίνοι, έχουμε φοβηθεί, έχουμε εκπλαγεί, έχουμε τρομάξει, έχουμε λυπηθεί πάρα πολύ. Ήταν μεγάλη απώλεια ο χαμός της Τζέσυς Παπουτσή. Έχουμε περάσει πολλά χρόνια μαζί. Πολλά χρόνια μαζί της. Ήμασταν πολύ αγαπημένοι φίλοι. Με όλους ήταν αγαπημένη. Δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην αγαπούσε την Τζέσυ. Το δε γέλιο της, το εκρηκτικό που είχε που γέλαγε και ακουγόταν σε όλη τη σκηνή, σε όλη την πλατεία, αυτό ήταν το σημάδι που ξέραμε ότι αυτή η γυναίκα έχει μέσα της μόνο αγάπη και ελπίδα. Ήταν μια απώλεια τεράστια για το ελληνικό θέατρο. Δεν γίνονται τέτοιοι ηθοποιοί. Έχουμε πολύ καλούς ηθοποιούς, αλλά η Τζέσυ ήταν η ψυχή μας, ήταν η καρδιά μας. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ», ανέφερε ο Κώστας Βουτσάς σε τηλεφωνική σύνδεση με την εκπομπή.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για την τηλεόραση και τη showbiz!