Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα: Όχι σε Οικουμενική και εκλογές – Τι αποκάλυψε για τα capital controls

Ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για να δημιουργήσει εγκαταστάσεις για 50.000 πρόσφυγες όχι σε μόνιμη βάση - Για τις συναντήσεις με τον Ψυχάρη δήλωσε πως ο εκδότης είναι σε πανικό και πως θα μπορούσε να συναντήσει και το διάολο αλλά δεν θα πουλούσε την ψυχή του

Μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Ενικό από τη συχνότητα του Star, σε μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, με όλα τα σοβαρά θέματα ανοιχτά και τους πολίτες σε μία αγωνία για το μέλλον.

Για το προσφυγικό ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως ο πλανήτης ζει τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και αυτό το φαινόμενο υπερβαίνει τις δυνατότητες μιας χώρας. Δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν υποτίμησε το φαινόμενο, αλλά όπως είπε, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να βρει λύσεις και να μοιράσει δίκαια το πρόβλημα. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι και η ίδια η Ευρώπη δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Βρισκόμαστε μπροστά στο αποτέλεσμα παράλογων επιλογών της Δύσης, ανέφερε για την κατάσταση στη Συρία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής λέγοντας πως…