Συνελήφθη ο ηθοποιός Γ. Χριστοδούλου επειδή κουβαλούσε ξιφίδιο της παράστασης «Ιλιάδα»

Μια περιπέτεια πέρασε ο ηθοποιός Γιώργος Χριστοδούλου που πρόκειται να υποδυθεί τον Θησέα της παράστασης Ιλιάδα.

  Όπως αποκαλύπτει η Ελευθεροτυπία, ο ηθοποιός υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ότι δεν οπλοφορεί, αλλά μεταφέρει ένα θεατρικό εξάρτημα από τις πρόβες της πολεμικής «Ιλιάδας». Δεν τους έπεισε. Συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή, κρατήθηκε μια βραδιά και χθες το μεσημέρι δικάστηκε στην Ευελπίδων. Ως μάρτυρες προσήλθαν στο δικαστήριο οι ηθοποιοί συνάδελφοί του που συμμετέχουν στην προετοιμασία της παράστασης. Κρίθηκε αθώος. Παρ’ ότι εντελώς άυπνος (δεν μπόρεσε να κλείσει μάτι όλη τη νύχτα στο κελί), χθες πήγε κανονικά στην πρόβα του στο θέατρο «Συνεργείο».

«Δεν περίμενα ποτέ ότι ένα αντικείμενο που χρησιμοποιώ στην πρόβα μου θα μπορούσε να θεωρηθεί όπλο και να μου δημιουργήσει τέτοιες περιπέτειες» δηλώνει στην «Ελευθεροτυπία» ο ηθοποιός.

«Αλλωστε την Ιλιάδα ανεβάζουμε. Στις πρόβες δουλεύουμε με όπλα. Μεγάλα σπαθιά, κοντάρια, λεπίδες. Τα χρησιμοποιούμε για τις πολεμικές χορογραφίες στο πλαίσιο του μαθήματος που κάνουμε με τον Κινέζο σαολίν. Αλίμονο αν έθετα σε κίνδυνο τους συναδέλφους ή τον εαυτό μου. Εδώ ακόμα κι ένα ποτήρι μπορεί να γίνει φονικό εργαλείο» προσθέτει ο νεαρός ηθοποιός.

Διαβάστε περισσότερα στο Tlife