Συνελήφθη γνωστός δικηγόρος για ενδοοικογενειακή βία – Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

Δικηγόρος

Η 37χρονη ήταν σε άθλια κατάσταση και φέρεται να ανέφερε στους γιατρούς ότι είχε ένα ατύχημα και ότι τα τραύματα προήλθαν από την πτώση.

Γνωστός δικηγόρος των Αθηνών συνελήφθη και κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Μάλιστα, ο 52χρονος μετά τον άγριο τραυματισμό μετέβη μαζί της σε νοσοκομείο του κέντρου της Αθήνας όπου εξετάστηκε από γιατρούς, ένας εκ των οποίων αποφάνθηκε πως τα τραύματα τα οποία επικαλείται ότι προκλήθηκαν όπως ισχυρίζεται το ζευγάρι από πτώση από σκάλα έχουν προκληθεί από ανθρώπινο χέρι με αποτέλεσμα ο δικηγόρος να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας της Ομόνοιας.

Σήμερα, οδηγήθηκε στο Εφετείο και όχι στην Ευελπίδων λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας (ονομάζεται ειδική δωσιδικία) όπου όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις εισαγγελέας Εφετών, αναλαμβάνει την άσκηση διώξεων και την τυχόν παραπομπή σε δίκη.

Όλα ξεκίνησαν στις 00:10 της Κυριακής όταν η τραυματισμένη γυναίκα μετέβη μαζί με τον δικηγόρο σύζυγό της με ίδια μέσα σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η 37χρονη ήταν σε άθλια κατάσταση και φέρεται να ανέφερε στους γιατρούς ότι είχε ένα ατύχημα και ότι τα τραύματα προήλθαν από την πτώση.

Ένας γιατρός, ωστόσο, κατά την εξέτασή της αποφάνθηκε ότι η τραυματίας, έχει χτυπηθεί από ανθρώπινο χέρι και μάλιστα σε διάφορα σημεία του σώματος (σύμφωνα με πληροφορίες η ιατρική αναφορά κάνει λόγο για πολυτραυματία) με αποτέλεσμα να επιμένει πως δεν συνάδουν με την εκδοχή που έδωσε το ζεύγος και να ειδοποιηθεί η άμεσα η Αστυνομία. Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο νοσοκομείο, οδήγησαν τον δικηγόρο στο τμήμα της Ομόνοιας στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας.

Πληροφορίες λένε πως στην ιατρική αναφορά γίνεται λόγος για τραύματα και για χτυπήματα που μακροσκοπικά τουλάχιστον δεν συνάδουν με χτυπήματα από πτώση. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει το ζευγάρι με την 37χρονη να μην έχει υποβάλλει μήνυση.

Όμως ο εισαγγελέας που ενημερώθηκε έδωσε εντολή να συλληφθεί ο δικηγόρος ο οποίος σήμερα το πρωί ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία και πέρασε από τα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ για λήψη αποτυπωμάτων και φωτογραφιών. Πλέον τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Σε βαθμό κακουργήματος διώκεται γνωστός ποινικολόγος ο οποίος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία. Συγκεκριμένα του ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης καθώς φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης παραπέμφθηκε στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία του.

Πηγή: newsit.gr