Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Ήταν όλοι νεκροί, βρήκαμε στα χωράφια 4-5 ανθρώπους που δεν ήταν στη ζωή»

τρένο

"Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία ώρα, από εκεί και μετά ήταν όλοι νεκροί. Στα πρώτα τρία βαγόνια η κατάσταση ήταν τραγική".

Σοκάρει η μαρτυρία διασώστη που βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη. Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00, στο ύψος του Ευαγγελισμού στη Λάρισα, όταν δυο τρένα, ένα εμπορικό και ένα επιβατηγό, συγκρούστηκαν. Aπό τη σφοδρότατη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα.

Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία ώρα Mega, ο διασώστης περιγράφει όλα όσα βίωσε: «Η κατάσταση είναι τραγική, καθώς υπήρχαν πάρα πολλοί νεκροί. Από τη μία και μετά δεν απεγκλωβίσαμε κανέναν τραυματία, ήταν όλοι νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4-5 ανθρώπους που δεν ήταν στη ζωή. Από τα βαγόνια όσοι έβγαιναν δεν βρισκόταν κανείς στη ζωή. Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία ώρα, από εκεί και μετά ήταν όλοι νεκροί. Στα πρώτα τρία βαγόνια η κατάσταση ήταν τραγική.

Στη πλειονότητά τους ήταν νέα παιδιά, φοιτητές. Είναι σίγουρα πολύ παραπάνω από 32 οι νεκροί, με βάση την εικόνα που βλέπω στο σημείο. Από τα πρώτα δύο βαγόνια βγήκαν και κάποιοι απανθρακωμένοι».