Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η επίσημη ενημέρωση Πυροσβεστικής και Αστυνομίας

Τέμπη

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται αυτή τη στιγμή στους 36, ενώ νοσηλεύονται 66 τραυματίες, οι 6 από αυτούς σε ΜΕΘ.

Τα νεότερα για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έδωσαν σε κοινή τους ενημέρωση οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Η επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων ατόμων στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της Κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη. Όλες οι ενέργειες των πυροσβεστών που επιχειρούν στο σημείο επικεντρώνονται στα τρία πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Τα γερανοφόρα οχήματα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για πρόσβαση και πλήρη έλεγχο στο εσωτερικό των βαγονιών», ανέφερε αρχικά ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

«Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται αυτή τη στιγμή στους 36, ενώ νοσηλεύονται 66 τραυματίες, οι 6 από αυτούς σε ΜΕΘ. Στο σημείο του δυστυχήματος επιχειρούν 150 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων στελεχών της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων με 17 οχήματα και 4 γερανοφόρα, ενώ το ΕΚΑΒ συνεχίζει να συνδράμει με 30 ασθενοφόρα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα από την ΕΛΑΣ έχουν διατεθεί αστυνομικοί υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, ενώ έχει μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, για να συνδράμει τις τοπικές αστυνομικές Αρχές. Η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων συνεχίζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας παρουσία αξιωματικών και ειδικών ψυχολόγων της Ελληνικής Αστυνομίας», σημείωσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.