Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Τέμπη

Σήμερα ο κατηγορούμενος σταθμάρχης αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα

Δεν έχει τέλος η τραγωδία από το σοκαριστικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο έχει βυθίσει στη θλίψη το πανελλήνιο. Η σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα σε μία εμπορική και μία επιβατική αμαξοστοιχία της Hellenic Train συνέβη το βράδυ της Τρίτης 28/2 στην Κοιλάδα των Τεμπών, στο ύψος του χωριού Ευαγγελισμός.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 44, ενώ εκείνος των τραυματιών στους 72 (6 από αυτούς νοσηλεύονται στη ΜΕΘ). Η ταυτοποίηση των απανθρακωμένων σορών πρόκειται να γίνει με τη μέθοδο αναγνώρισης DNA.

Σήμερα ο κατηγορούμενος σταθμάρχης αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, παραδεχόμενος το μοιραίο λάθος του και αποδίδοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, την καταστροφή στην «κακιά στιγμή».

Χθες το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος, υποσχόμενος στις τηλεοπτικές κάμερες πως η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αποδοθούν οι ευθύνες και να προληφθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Το παρών στον τόπο της μοιραίας σύγκρουσης έδωσαν επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Ο πρωθυπουργός έχει κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση οι κηδείες των θυμάτων θα γίνουν δημοσία δαπάνη.