Συγκλονίζει ο πατέρας του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα: «Θυσιάστηκε για την πατρίδα, ήξερε ότι μπορεί να μη γυρίσει πίσω»

Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας

«Ο πόνος είναι ίδιος με όλων των γονέων που χάνουν κάποιο παιδί. Δεν διαφέρει ο δικός μου ο πόνος».

Ο Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας έχασε τη ζωή στις 30 Ιανουαρίου 2023, όταν το διθέσιο αεροσκάφος, τύπου Phantom, συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Ο πατέρας του 29χρονου πιλότου βρέθηκε στο T-live μιλώντας για την απώλεια του γιου του.

«Ο πόνος είναι ίδιος με όλων των γονέων που χάνουν κάποιο παιδί. Δεν διαφέρει ο δικός μου ο πόνος. Απλά σε μένα, επειδή ο Μάριος θυσιάστηκε για την πατρίδα, υπάρχει κάποιο βάλσαμο στην πληγή. Δεν την επουλώνει την πληγή, απαλύνει λίγο τον πόνο, πατριωτικά μιλώντας.

Το πόρισμα που βγήκε έγραφε ότι έπεσαν και οι δύο πιλότοι σε εντεταλμένη υπηρεσία. Δηλαδή ξύπνησαν στις 5 το πρωί να πάνε να πετάξουν. Ήξερε ότι μπορεί να μη γυρίσει πίσω, είμαι σίγουρος για αυτό. Όλοι τους το ξέρουν. Ξεκινάω να πετάξω και δεν ξέρω αν θα γυρίσω…», είπε ο Κώστας Τουρούτσικας.

Ο Κώστας Τουρούτσικας είπε επίσης: «Βρήκαμε το μπουφάν του κρεμασμένο με την εικόνα της Παναγίας μέσα, μαζί με ένα κομποσκοίνι. Ο γιος μου ήταν πολύ θρησκευόμενο άτομο. Ένα χρόνο μετά δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω. Είμαι όμως περήφανος για τη χώρα μου γιατί η Ελλάδα θα συνεχίσει να βγάζει παιδιά σαν τον Μάριο».