Συγκλονίζει ο Κωστής Χατζηδάκης – «Έχασα καλή μου φίλη από τον κορονοϊό»

Κωστής Χατζηδάκις

Όσα εξομολογήθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνέντευξη του.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης μίλησε στα Παραπολιτικά και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της καθημερινότητάς του εν μέσω της καραντίνας αλλά και μια μεγάλη απώλεια.

Αντιμετωπίσατε εσείς κανένα κρούσμα κορονοϊού στο στενό σας οικογενειακό, φιλικό ή επαγγελματικό περιβάλλον;

Δυστυχώς ναι. Ενας πολύ φίλος και συνεργάτης μου ταλαιπωρήθηκε αρκετά με πνευμονία εξαιτίας του κορονοϊού. Αλλά ακόμα περισσότερο μια αγαπημένη φίλη από τα φοιτητικά χρόνια, που ζούσε στην Αμερική, χάθηκε από αυτόν τον αόρατο εχθρό, μόνη και αβοήθητη στη Νέα Υόρκη.

Μένετε σπίτι; Τι σας αρέσει να κάνετε; Εχετε ανακαλύψει κάποια νέα συνήθεια;

Εγώ, προσωπικά, ήμουν και είμαι υποχρεωμένος να πηγαίνω κάθε μέρα στο υπουργείο. Αλλαξαν οι συνθήκες της δουλειάς, έχει απαγορευτεί το τελευταίο διάστημα η είσοδος του κοινού, περιορίστηκαν τα ραντεβού, ξεκίνησαν οι τηλεδιασκέψεις, προχωρεί η τηλεργασία. Είναι μια νέα καθημερινότητα. Το μόνο ίσως καλό αυτής της καθημερινότητας είναι ότι λόγω του περιορισμού των εκδηλώσεων, των συναντήσεων κ.λπ., μου μένει λίγος παραπάνω χρόνος να βλέπω στο σπίτι την Πόπη και τον Γιάννη. Ειδικά με τον Γιάννη έχουμε έρθει πιο κοντά αυτή την περίοδο.

Τι κάνετε με τον γιο σας, τώρα που σας βλέπει πιο πολύ;

Αντιλαμβάνεστε ότι τόσο για την Πόπη όσο και για μένα είναι το κέντρο της προσοχής. Τώρα είναι η περίοδος που αρχίζουμε να επικοινωνούμε με λέξεις και με φράσεις. Τη μια μας λέει ότι αυτό είναι απίθανο. Την άλλη διαπιστώνει ότι ο μπαμπάς, η μαμά και ο Γιάννης είμαστε οικογένεια. Εχει μάθει να επαναλαμβάνει αυτές τις μέρες το τραγούδι «Θα κάτσω σπίτι» και τη «Γάτα τη σερενάτα». Και, φυσικά, αναγνωρίζει το logo του υπουργείου και όποτε το βλέπει λέει «υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας»!

Λένε ότι πολλά ζευγάρια περνάνε κρίση με τον κορονοϊό. Εσείς;

Ολοι αγχωνόμαστε και στενοχωριόμαστε με αυτά που ζούμε με τον κορονοϊό. Εγώ ειδικά όταν είμαι στο υπουργείο αντιλαμβάνεστε ότι βγαίνω από την προστασία του σπιτιού και αυτό οπωσδήποτε με κάνει να προσέχω περισσότερο για τα μέτρα προφύλαξης. Η Πόπη σηκώνει τα βάρη του νοικοκυριού. Εχει αλλάξει η καθημερινότητα και των δύο. Απλώς, μας μένουν κάποιες ώρες να δούμε και καμιά ταινία στην τηλεόραση, που προηγουμένως δεν βλέπαμε.