Συγκλονίζει ο Δημήτρης Άνθης – «Το φερόμενο ως θύμα στην ιστορία ήταν ο δικός μου κακοποιητής»

Δημήτρης Άνθης

Όσα εξομολογήθηκε ο Δημήτρης Άνθης στη Σίσσυ Χρηστίδου καθηλώνουν...

Στο πλατό του «Έλα χαμογέλα» βρέθηκε ο Δημήτρης Άνθης, το πρωί του Σαββάτου, ο οποίος θέλησε να μοιραστεί τη δική του εμπειρία ως θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από γνωστό ηθοποιό.

Ο νεαρός άνδρας δήλωσε πως ήταν το τρίτο πρόσωπο σε όσα δημοσιοποίησε ο Νίκος Σ., σε συνέντευξη που παραχώρησε στο 2020mag, όπως αναγνώρισε, που βρισκόταν εκείνο το βράδυ στο σπίτι και παρουσιάστηκε στην εξομολόγηση του Νίκου Σ. ως θύμα, είναι ο δικός του κακοποιητής.

«Αφού έγινε η ταυτοποίηση με τον δικηγόρο. Προχώρησα σε μήνυση, κατέθεσα την εμπειρία μου και ήδη έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ο λόγος που είμαι εδώ είναι γιατί πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε. Είμαι 38 χρονών και ακόμα φοβάμαι. Όταν έκανα την κατάθεση, ένιωθα ακόμα φόβο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Άνθης. «Δεν θυμάμαι πώς βρέθηκα σπίτι του. Πρέπει να ήμασταν για κάποια γιορτή και τον περίμενα να φύγουμε μαζί. Στο μαγαζί που δούλευε ο αδερφός μου έγινε γιορτή και μετά με τη συναίνεσή μου φύγαμε μαζί. Μου επιτέθηκε, σάστισα, τρόμαξα και απλά θυμάμαι, μη μπορώντας να κάνω κάτι βρέθηκα ακινητοποιημένος και κακοποιημένος σεξουαλικό. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο».

Συνεχίζοντας, ο Δημήτρης Άνθης τόνισε πως «Στη δική μου ιστορία ήταν ο θύτης. Προσπάθησα να αντισταθώ όσο μπορούσα, αλλά δεν τα κατάφερα. Δεν έβρισκα δύναμη να κάνω κάτι. Στάθηκα τυχερός γιατί χτύπησε το τηλέφωνό του και έτσι σηκώθηκε από το κρεβάτι. Γλίτωσα από τα χειρότερα. Από ό,τι κατάλαβα από το τηλεφώνημα, με περίμεναν κι άλλα. Αν έμενα εκεί, θα είχα υποστεί χειρότερα».

«Ήταν η πρώτη μου σεξουαλική επαφή με άνθρωπο. Προσπάθησα να το θάψω, να το ξεπεράσω και να ξεκινήσω από την αρχή. Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί φοβόμουν. Είναι ο λόγος που δεν έχω κάνει οικογένεια και παιδιά. Δεν ήταν μόνο αυτό το γεγονός που με στιγμάτισε. Και τα παιδικά μου χρόνια ήταν δύσκολα. Έψαχνα κάποιον να με αγαπήσει, χωρίς να με μειώσει. Δεν μίλησα ποτέ γι’ αυτήν την εμπειρία, γιατί οι γονείς μου δεν θα ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάτι τέτοιο. Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών, έχω φάει αρκετό μπούλινγκ στο σχολείο, προσπάθησα να φαίνομαι στους άλλους ότι είμαι καλά και γι’ αυτό δεν τους είπα τίποτα» συμπλήρωσε. «Τον ξανασυνάντησα αυτόν τον άνθρωπο δυο τρεις φορές, όταν ξαναπήγα στο μαγαζί. Με αντιμετώπισε λες και είχα συναινέσει σε όλο αυτό. Έκτοτε προσπάθησα να το θάψω, να το ξεχάσω, αλλά τώρα βγαίνουν όλα ξανά στην επιφάνεια».

«Πλέον ό,τι ήταν να κάνω το έκανα. Η δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους. Κανένας δεν αξίζει την κακοποίηση, τη βαναυσότητα. Κάτι πρέπει να αλλάξει σε αυτήν την κοινωνία για να γίνει καλύτερη» κατέληξεμε δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Άνθης.