Συγκλονίζει κάτοικος στην Εύβοια – «Μου θύμιζε εικόνες ξεριζωμού»

Εύβοια

«Μαζεύουμε τα κομμάτια μας και συνεχίζουμε», είπε στο MEGA Σαββατοκύριακο η κάτοικος στο Καστρί στην Εύβοια.

Σε απευθείας σύνδεση με την Εύβοια, το πρωί της Κυριακής, η κα. Κλεοπάτρα Παναγιώτου άνοιξε την καρδιά της στο MEGA Σαββατοκύριακο έχοντας ανοίξει κανονικά τον φούρνο της ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

«Μας συγκινεί η αγάπη του κόσμου. Δεχόμαστε μηνύματα συμπαράστασης. Τους προσκαλούμε να έρθουν στο όμορφο Πευκί. Το Πευκί αντέχει. Θα μείνουμε ενωμένοι και θα το ξεπεράσουμε. Το ξέρουμε ότι μας περιμένει πολλή δουλειά, το δάσος θα κάνει πολλά χρόνια να επανέλθει, αλλά η Εύβοια θα ξαναπρασινίσει», είπε η κ. Παναγιώτου.

«Μας θυσίασαν για κάποιους άλλους, αυτή είναι η αλήθεια. Είναι γροθιά στο στομάχι μας να βλέπουμε την απορία στα μάτια των νέων παιδιών που αποφάσισαν να μείνουν στον τόπο», είπε και περιέγραψε το συναίσθημα που ένιωσε μόλις σηκώθηκε τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής και είχαν εκκενωθεί τα περισσότερα χωριά.

«Ήταν πολύ συγκλονιστικό, μου θύμιζε εικόνες ξεριζωμού. Επικρατούσε πανικός. Όταν λάβαμε το μήνυμα της εκκένωσης προσπαθούσαμε να εξηπυρετήσουμε τους ανθρώπους και να προστατέψουμε τις περιουσίες μας».

Κανονικά θα εορταστεί στο Πευκί ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου.