Συγκλονιστικό! Εμφύτευσε κάμερα στο κεφάλι του

Βίντεο: Ο καθηγητής δείχνει το "ρομποτικό" κεφάλι του!

Ο Wafaa Bilal διδάσκει σε πανεπιστήμιο τεχνών στη Νέα Υόρκη. Πριν ένα μήνα αποφάσισε να τοποθετήσει -χειρουργικά- μια κάμερα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του για τις ανάγκες της εργασίας του, που θα εκθέσει στο μουσείο της Ντόχα στο Κατάρ. «Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να ξεκινήσει ένας διάλογος για την (ηλεκτρονική) παρακολούθηση», λέει ο καθηγητής στη δημοσιογράφο του CNN, την ώρα που της δείχνει την «ενσωματωμένη» του κάμερα.

Η εργασία έχει τίτλο «Το τρίτο μάτι» και θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα η κάμερα είναι προγραμματισμένη να φωτογραφίζει κάθε ένα λεπτό, στιγμιότυπα από τη ζωή του καθηγητή. Στο τέλος της εργασίας οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν στο Αραβικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.

Η κάμερα είναι ένα δίσκος τιτανίου που έχει εμφυτευθεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού του Bilal και συνδέεται με καλώδιο με έναν φορητό υπολογιστή που βρίσκεται σε τσάντα ώμου. Σε πραγματικό χρόνο θα δίνει πληροφορίες για το που βρίσκεται και τι κάνει ο καθηγητής στην ιστοσελίδα www.3rdi.me. 

«Βλέπω τον εαυτό μου σαν έναν καθρέφτη που αντικατοπτρίζει μερικές από τις συνθήκες της κοινωνίας που αγνοούμε», καταλήγει ο καθηγητής του «μέλλοντος».

Δείτε το βίντεο: