«Συγκλονίστηκα όταν έμαθα ότι οι 2 φίλοι μου πέθαναν από το μαγκάλι»

Ο Λευτέρης Κλήμης εξομολογείται την τραγωδία που έζησε ο ίδιος και συγκλόνισε το πανελλήνιο τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι δυο φίλοι του και συμφοιτητές του έφυγαν από τη ζωή από τις αναθυμιάσεις από ένα μαγκάλι...

Ο νεαρός, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ, στέλνει το δικό του μήνυμα που δεν είναι άλλο από το ότι η πολιτεία επιβάλλεται να λάβει μέτρα προκειμένου να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές από φτώχεια και από άγνοια.

Την τραγική ιστορία λίγο – πολύ τη γνωρίζουν όλοι… Πέντες φοιτητές στη Λάρισα, τελευταία ημέρα της εξεταστικής συγκεντρώνονται σε σπίτι για να διασκεδάσουν. Το αυτοσχέδιο μαγκάλι από ένα κομμένο θερμοσίφωνα που έβαλαν μέσα στο σπίτι για να ζεσταθούν μιας και ήταν έντονο το κρύο, κόστισε τη ζωή στους δυο της παρέας και από θαύμα γλίτωσαν οι άλλοι τρεις.

Ο Λευτέρης, ήταν σε κώμα για 22 ημέρες, και αφού βγήκε από την εντατική συνέχισε για 8 μήνες θεραπεία αποκατάστασης αφού οι αναθυμιάσεις του προκάλεσαν σοβαρές βλάβες σε ζωτικά όργανα και στον εγκέφαλο. Μάλιστα ο ίδιος δεν γνώριζε για μεγάλο διάστημα ότι οι δυο φίλοι του έφυγαν από τη ζωή και συγκλονίστηκε όταν το έμαθε.

Σήμερα, νικητής πια από τη μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή και μετά και από το θάνατο της 13χρονης Σάρας επίσης από μαγκάλι, δηλώνει απογοητευμένος που δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση από την πολιτεία αλλά και για το ότι συνεχίζουν στην εποχή μας, άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους από φτώχεια.

Δείτε το βίντεο