Συγκλονισμένοι Παπαδάκης και Σοφός από τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Παπαδάκης

Τα συγκινητικά λόγια του Γιώργου Παπαδάκη για την απώλεια του επί χρόνια φίλου του.

Συγκλονισμένοι συγγενείς και φίλοι από την εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο δικηγορικό του γραφείο, στο κέντρο της Αθήνας. Ο Γιώργος Παπαδάκης χωρίς να κρύβει τη βαθιά του θλίψη στην έναρξη της εκπομπής αναφέρθηκε στη δυσκολία να αντιμετωπίσει κανείς τέτοιες ειδήσεις που αφορούν άτομα με τα οποία διατηρούσε κανείς φιλικές σχέσεις.

[dfp_ads id=236982]

«Μερικές φορές η δουλειά μας γίνεται δύσκολη για ένα λόγο παραπάνω. Όταν γνωρίζεις πάρα πολύ καλά τους ανθρώπους αυτούς για τους οποίους θα πρέπει να μιλήσεις. Τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο τον ήξερα πάρα πολύ καλά, όπως γενικά την οικογένεια Ζαφειρόπουλου. Με συνδέουν οικογενειακοί δεσμοί ετών. Από τον συγχωρεμένο τον Νώντα Ζαφειρόπουλο, αλλά και με όλα τα παιδιά της οικογένειας και τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο που υπήρξε οικογενειακός φίλος, είχαμε βρεθεί πολλές φορές από κοντά, είχα δεχτεί και τις νομικές του συμβουλές όταν χρειάστηκε για μια – δυο περιπτώσεις. Έχει συγκλονιστεί το πανελλήνιο από αυτή τη δολοφονική ενέργεια. Ένας άνθρωπος εξαιρετικός, διαμάντι, ένας εξαιρετικός επιστήμονας», ανέφερε ο Γιώργος Παπαδάκης, ενώ στην συνέχεια ο δικηγόρος Θ. Σοφό, επίσης οικογενειακό φίλο του εκλιπόντος μίλησε για τη μεγάλη θλίψη αλλά και οργή που υπάρχει σε σύσσωμο το νομικό κόσμο, αναφερόμενος και στη μακρά φιλία του με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η στιγμή που η Ντόρα Μπακογιάννη ακούει την είδηση στον αέρα! «Παναγία μου»! [vid]

«Καταρχάς να σας πω ότι ο νομικός κόσμος, σύσσωμος, είναι συντετριμμένος διότι και μόνο το άκουσμα της απώλειας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, με τον άνανδρο τρόπο με τον οποίο του επιτέθηκαν, μας δημιουργεί θλίψη, συντριβή και οργή. Βεβαίως πρέπει να σας πω ότι ο Μιχάλης υπήρξε για όλους τους δικηγόρους ένας καλός φίλος, ένας καλός συνάδελφος, ένας οικογενειάρχης, πατέρας δύο άξιων παιδιών. Επειδή δεν σας κρύβω λόγω της προσωπικής σχέσης που είχαμε, ο πατέρας του και ο πατέρας μου υπήρξαν επί δεκαετίες φίλοι, οι οικογένειες μας ήταν πολύ κοντά και η απώλεια είναι δυσθεώρητη, είναι μεγάλη, και ο πόνος του νομικού κόσμου είναι μεγάλος», είπε συγκεκριμένα ο Θ. Σοφός.