Η συγκινητική δημόσια εξομολόγηση του Γιώργου Παπαδάκη, με αφορμή τη δολοφονία της μικρής Στέλλας

Γιώργος Παπαδάκης

«Θέλω να κάνω αυτή την εξομολόγηση, έχω ζήσει με αυτό το πρόβλημα μέσα στην οικογένειά μου...»

Η φρικιαστική δολοφονία της εξάχρονης Στέλλας -ένα αγγελούδι με κινητικά προβλήματα- από τον ίδιο της τον πατέρα, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο Γιώργος Παπαδάκης, συγκλονισμένος από το άγριο έγκλημα, προχώρησε σε μια προσωπική εξομολόγηση στον αέρα του Καλημέρα Ελλάδα:

[dfp_ads id=236982]

«Εύχομαι ο Θεός να μην αξιώσει κανέναν να ζει με προβλήματα τέτοιου είδους μέσα στην οικογένεια. Το κλείσιμο μέσα στην οικογένεια ενός τέτοιου προβλήματος δημιουργεί συνθήκες κατάθλιψης. Επειδή έχω ζήσει ανάλογες καταστάσεις, οι συνθήκες μέσα στην οικογένεια είναι τραγικές όταν δεν υπάρχει βοήθεια και από το φιλικό και από το κοινωνικό περιβάλλον και από ειδικούς. Λένε ότι η κατάθλιψη είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Είναι η απόγνωση όταν κλείνεται η οικογένεια και ζει με ένα πρόβλημα. Το παιδάκι αυτό δεν ήταν πρόβλημα, ήταν ένα παραπληγικό παιδί. Όταν όμως υπήρχε η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτού του παιδιού, να βοηθηθεί η οικογένεια για να μπορεί να στηριχτεί…

Θέλω να κάνω αυτή την εξομολόγηση, έχω ζήσει με αυτό το πρόβλημα μέσα στην οικογένειά μου, ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει για τη μάνα, για τον πατέρα, για τα αδέλφια. Εγώ το έζησα σε μια αρκετά μεγάλη ηλικία γιατί όταν γεννήθηκε η αδερφή μου ήμουν ήδη 11 ετών. Είναι φοβερά τα προβλήματα. Δεν είναι πρόβλημα. Παιδιά είναι και μάλιστα υπέροχα παιδιά. Η αδερφή μου «έφυγε» στα 52 της χρόνια με σύνδρομο Down».