Συγκίνησε ο πρίγκιπας Κάρολος όταν αναφώνησε στα ελληνικά – «Χαίρε, ω χαίρε, ελευθεριά»

πρίγκιπας Κάρολος

Στην Ελλάδα βρίσκονται για την 25η Μαρτίου ο Πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα.

Συγκίνησε και συγκλόνισε με τον λόγο του ο πρίγκιπας Κάρολος ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για την Ελλάδα, την πατρίδα του παππού του, όπως είπε και τον τόπο γέννησης του πατέρα του.

Ο πρίγκιπας Κάρολος αναφέρθηκε στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης ενώ το καλύτερο το φύλαξε για το τέλος οπότε και αναφώνησε στα ελληνικά «Χαίρε, ω χαίρε, ελευθεριά» και «Ζήτω η Ελλάς»!

Η ξενάγηση νωρίτερα στο ανακαινισμένο -και ιδιαίτερα εντυπωσιακό- κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης ολοκληρώθηκε με βάση τον προγραμματισμό και πλέον σειρά παίρνει το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκεί όπου έχουν ήδη καταφθάσει όλοι οι προσκεκλημένοι και όπου οι προετοιμασίες ήταν… πυρετώδεις.

Για το δείπνο έχουν επίσης λάβει πρόσκληση οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ, όπως έγινε γνωστό, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί χωρίς τη σύζυγό του, Περιστέρα Μπαζιάνα. Παρόντες στο Προεδρικό Μέγαρο είναι η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου με τον σύζυγό της Θόδωρο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη καθώς και οι υπουργοί που θα συνοδεύουν τους ομολόγους τους που βρίσκονται στη χώρα ως προσκεκλημένοι.

Πηγή: newsit.gr