Στο Special Report η άλλη πανδημία και ο Ελληνοαμερικανός πράκτορας

Special Report

Special Report, απόψε στις 23:30 στον ΑΝΤ1.

Special Report, Η άλλη επιδημία: Ταυτόχρονα με την πανδημία του κορονοϊού, ξετυλίγεται και μία άλλη επιδημία στην Ελλάδα, ήδη γνωστή για χρόνια, αλλά αντιστοίχως κρίσιμη. Σήμερα Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, το «Special Report» παρουσιάζει μια έρευνα σχετικά με την έξαρση της επιδημίας του ιού HIV, εν μέσω πανδημίας, στην ευάλωτη κοινότητα των τοξικοεξαρτημένων.

Ο Αντώνης Φουρλής καταγράφει με την κάμερα της εκπομπής την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, τα βράδια της καραντίνας. Μιλά, επίσης, με επιδημιολόγους, ακτιβιστές, που πραγματοποιούν streetwork, και μέλη του συλλόγου οροθετικών Ελλάδας για την προσπάθεια ελέγχου της διασποράς του ιού HIV, την πρόληψη, αλλά και τη δυνατότητα που έχουν σήμερα οι Έλληνες οροθετικοί να ζουν μια φυσιολογική ζωή.

«Ο Ελληνοαμερικανός πράκτορας»
Ο Μαρκ Πολυμερόπουλος υπηρέτησε τέσσερις Αμερικανούς προέδρους ως στέλεχος της υπηρεσίας πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών. Στα 26 χρόνια της καριέρας του, ο Ελληνοαμερικανός πράκτορας της CIA βρέθηκε να κυνηγά τρομοκράτες στα πιο επικίνδυνα μέρη του πλανήτη. Όμως, ένα ταξίδι στη Ρωσία την περίοδο που ήταν επικεφαλής των μυστικών επιχειρήσεων για την Ευρώπη και την Ευρασία, άλλαξε για πάντα τη ζωή του. Η Μαρία Σαράφογλου συνάντησε τον Μαρκ Πολυμερόπουλο στην Ουάσινγκτον και μίλησε μαζί του για την περιπετειώδη πορεία του στην CIA και τη νύχτα στη Μόσχα που πάλευε να κρατηθεί όρθιος. Ο Ελληνοαμερικανός βετεράνος μιλά στο «Special Report» για τον απόηχο της προεδρίας Τραμπ, αλλά και τις προσδοκίες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν.

«Special Report» – Κάθε Τρίτη, στις 23:30, στον ΑΝΤ1

#SpecialReportGR
Facebook: SpecialReportGR
Twitter: SpecialReportGR
Instagram: specialreportgr

Συντελεστές:
Τάσος Τέλλογλου
Αντώνης Φουρλής
Μαρία Σαράφογλου
Αρχισυνταξία: Ιωάννα Λουλούδη
Δημοσιογραφική Ομάδα: Λάζαρος Μπέλτσιος, Λίνα Καπετάνιου, Ρωμανός Γκότζος, Γιάννης Τσακαρισιάνος, Μάνος Φραγκιουδάκης
Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Φραγκιά
Σκηνοθεσία: Κωστής Παπαδάκης
Παραγωγή: VICE Greece
Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN