Στο «MEGA Stories» η Δώρα Αναγνωστοπούλου παρουσιάζει ιστορίες εγκλεισμού και προσφοράς

Δώρα Αναγνωστοπούλου

MEGA Stories με την Δώρα Αναγνωστοπούλου απόψε στις 00;00 στο MEGA!

Tο δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει κάνει ήδη την επέλασή του στις ζωές μας. Είναι γιγαντιαίο, ορμητικό και απειλητικό. Ο καιρός και η ζωή στην πόλη έχουν παγώσει ενώ η επιστροφή στα σπίτια είναι μονόδρομος.

Ο αναγκαίος – αναγκαστικός εγκλεισμός συμβαίνει για δεύτερη φορά. Πώς τον βιώνει όμως ο μέσος άνθρωπος και ποιες οι συνέπειές του εγκλεισμού στη ζωή του; Η Δώρα Αναγνωστοπούλου και η εκπομπή «MEGA STORIES» τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 00:10 συναντούν τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας οι οποίοι καταθέτουν τις δικές τους προσωπικές ιστορίες εγκλεισμού.

Πώς βιώνει την καραντίνα μια γνωστή ηθοποιός που είναι παράλληλα γυναίκα με υποκείμενο νόσημα; Τι λένε για τον εγκλεισμό οι σημερινοί εικοσάρηδες; Πώς επηρεάζει την οικογενειακή γαλήνη ο φόβος της ανεργίας και της οικονομικής ανασφάλειας; Πώς αντιμετωπίζεται η μοναξιά στα χρόνια της πανδημίας; Ακόμη, πώς τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να διαχειριστούν αυτήν την κατάσταση, αλλά και πώς λειτουργεί η νέα «ψηφιακή» τάξη; Σε αυτά ερωτήματα δίνουν απαντήσεις απλοί άνθρωποι, ειδικοί της ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικοί αλλά και άτομα που εμπλέκονται με την διαχείριση – αντιμετώπιση της πανδημίας όπως ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.
Κι αν για τους περισσότερους το κυρίαρχο συναίσθημα είναι ο φόβος, για κάποιους άλλους κρίνεται ζωτικής σημασίας η προσφορά και η δημιουργία ελπίδας. Αυτό κάνει πράξη ο Έλληνας εθελοντής, συμμετέχων σε δοκιμή εμβολίου για την καταπολέμηση του Covid-19. Αυτή η ανάγκη για δράση κινητοποιεί και τον νεαρό εθελοντή ψυχολόγο που ξεπερνώντας την αναπηρία του υποστηρίζει καθημερινά ανθρώπους που τον έχουν ανάγκη μέσα αυτήν την δύσκολη συνθήκη.

Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος
Υπεύθυνη Έρευνας: Ηλιάνα Δανέζη
Έρευνα: Τίνα Παππά
Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη
Κινηματογράφηση: GAP Filming team
Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς
Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου