Στο Live News o Γιάννης Λουκάκος – «Θα κληθούμε να χρηματοδοτήσουμε μια ζημιογόνα λειτουργικότητα»

Γιάννης Λουκάκος

"Δεν υπάρχει κάποιο νόημα να ανοίξουμε για μια, δυο, τρεις εβδομάδες" τονίζει ο Γιάννης Λουκάκος.

Στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο εμφανίστηκε μέσω skype, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Γιάννης Λουκάκος. Ο δημοφιλής σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου μίλησε από καρδιάς για την επόμενη μέρα της πανδημίας στην εστίαση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Λουκάκος σημείωσε χαρακτηριστικά στην ενημερωτική εκπομπή του MEGA πως «πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει κάποιο νόημα να ανοίξουμε για μια, δυο, τρεις εβδομάδες καθώς το άνοιγμα και το κλείσιμο έχουν ένα μεγάλο κόστος για τις δικές μας επιχειρήσεις. Και οι δύο αυτές διαδικασίες. Διαχειριζόμαστε ευπαθή τρόφιμα που χαλάνε και αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε στοκ μεγάλα και μετά να τα πετάμε. Επίσης, δεν έχει κανένα νόημα να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία με έξτρα περιοριστικά μέτρα, δύσκολες καταστάσεις,  και τον φόβο που θα έχει ο κόσμος για να έρθει στα εστιατόρια».

«Ουσιαστικά θα κληθούμε να χρηματοδοτήσουμε μια ζημιογόνα λειτουργικότητα» πρόσθεσε ο γνωστός σεφ στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο. «Αν βάλουμε την λογική μας σε λειτουργεία, καταλαβαίνουμε όλοι ότι κλείσαμε στις αρχές Νοέμβρη με την εστίαση να κλείνει πρώτη ως η μέγιστη πηγή μετάδοσης του ιού. Έναν μήνα μετά σχεδόν, θα κλείσουμε έναν μήνα, βλέπουμε ότι τα κρούσματα δεν έχουν πέσει σε βαθμό που να δίνει κάποια ασφάλεια στον κόσμο. Δεν έχουν αποδώσει τα μέτρα όπως όλοι μας θα θέλαμε και θα περιμέναμε και αυτό το πράγμα τραβάει πολύ. Το ιδανικό θα ήταν να αισθανθούμε όλοι καλά, να περάσει αυτό το πράγμα και να πέσουν όλα τα επίπεδα αρκετά πιο χαμηλά και να ανοίξουμε μια και καλή».

Αναμένουμε να δούμε ποια και πως θα είναι, αλήθεια, η επόμενη μέρα στην εστίαση…