Στο Live News ο Άδωνις Γεωργιάδης – «Αυτός είναι ο απολογισμός της πρώτης εβδομάδας επαναλειτουργίας»

Live News

"Σε κάποια καταστήματα είχαμε ουρές και δεν σου επέτρεπαν να μπεις, είδαμε μια εικόνα χαράς, ενθουσιασμού και τάξης..."

Στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο εμφανίστηκε μέσω skype, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε, μέσα σε όλα, πως οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει από την περασμένη εβδομάδα να επαναλειτουργούν με τα πρώτα σημάδια να είναι θετικά.

Έκανε τον μέχρι τώρα απολογισμό για την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου, ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης στάθηκε και στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Για την εκτίμησή του, σχετικά με την επαναλειτουργία της αγοράς, ο Υπουργός Ανάπτυξης παρουσιάστηκε ικανοποιημένος και τόνισε πως: «Από την πρώτη βόλτα που κάναμε με τον κ. Παπαθανάση, η Ερμού ήταν γεμάτη, πολλοί φορούσαν μάσκα. Σε κάποια καταστήματα είχαμε ουρές και δεν σου επέτρεπαν να μπεις, είδαμε μια εικόνα χαράς, ενθουσιασμού και τάξης. Η πρώτη εβδομάδα, κυρίως οι πρώτες ημέρες, από πλευράς τζίρου ήταν καλές για τις επιχειρήσεις που άνοιξαν. Ήταν μια καλή εβδομάδα εν συγκρίσει με πέρυσι. Η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη ιδιαίτερα. Στο λιανικό εμπόριο μπαίνουμε δυνατά. Κλειστά παραμένουν μόνο τα Mall, που θα ανοίξουν τελευταία».

«Όσον αφορά το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ 2, έχουν γίνει ήδη πολλές αιτήσεις, 200 εκατ, δάνεια έχουν εγκριθεί. Οι τράπεζες έχουν αρχίσει να δίνουν χρήματα στην αγορά. Ετοιμάζουμε δεύτερο πρόγραμμα, εγγυοδοτικό όπου το 80% θα είναι εγγυημένο από το κράτος».

Αναφορικά με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε το εξής: «Σκοπός μας είναι να είμαστε έτοιμοι την 1η Ιούλη. Σύντομα η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το πλάνο μας για τον τουρισμό».