Στο Live News η μάχη για το εμβόλιο του κορονοϊού – Μια ανάσα πριν την κυκλοφορία

Live News

Αγώνας δρόμου και σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με φαρμακευτικό κολοσσό.

Στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσιάστηκε αναλυτικά η μάχη που δίνεται τα τελευταία 24ωρα προκειμένου να είναι έτοιμο το εμβόλιο για τον κορονοϊό τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημείωσε η διευθύντρια του newsit.gr Κατερίνα Σερέτη, φαίνεται πως μια συνεργασία για το εμβόλιο έχει μπει στην τελική φάση. Ήδη οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έχουν κλειδώσει 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων οι ΗΠΑ και 100 εκατομμύρια η Βρετανία επειδή έχουν βάλει… βαθιά το χέρι στην τσέπη και χρηματοδοτούν έρευνες.

«Η τελευταία έρευνα σημειώνεται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με ένα κολοσσο φαμακευτικό, την AstraZeneca. Σήμερα έγιναν οι ανακοινώσεις από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και έχει τελειώσει η πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών σε 1000 άτομα, τον Απρίλιο και περιμένουν τα αποτελέσματα. Ήδη έχουν μπει στη 2η φάση σε 10.000 ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών, ενώ στην 3η φάση αυτός ο κύκλος θα ανοίξει και ελπίζουν πως μέχρι τον Σεπτέμβρη θα έχουν το εμβόλιο στα χέρια τους.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια βρίσκεται ένας Έλληνας. Ο σερ Μενέλαος Νικόλαος Πάγκαλος, ο οποίος είναι ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρίας AstraZeneca. «Είναι και ο ίδιος επιστήμονας, ενώ σε σημερινές του δηλώσεις σημείωσε πως θα προσπαθήσουν να μοιράσουν ισότιμα, σε όλες τις χώρες με το αζημίωτο, το εμβόλιο όταν αυτό θα φτάσει στα χέρια τους».

Αρκετές χώρες έχουν ήδη σπεύσει να… καπαρώσουν το εμβόλιο ενώ, όταν εκείνο κυκλοφορήσει, η επόμενη μάχη θα είναι ποιες χώρες θα το αγοράζουν και σε ποιες ποσότητες.