Στο Live News η AstraZeneca – «Εμβόλιο ως το τέλος του 2020»

Live News

"Το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό" δήλωσε στο Live News η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδος & Κύπρου, Έλενα Χουλιάρα.

Στο «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε αποκλειστικά η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδος & Κύπρου, Έλενα Χουλιάρα δηλώνοντας πως, αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα είναι διαθέσιμες έως το τέλος του χρόνου.

«Εκτιμούμε ότι τα τελικά αποτελέσματα από τις μελέτες φάσης ΙΙ/ΙΙI θα είναι διαθέσιμα το τελευταίο τρίμηνο του 2020 και εφόσον το εμβόλιο εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές μπορεί να είναι έτοιμο προς διάθεση» σημείωσε χαρακτηριστικά στο MEGA.

Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Jenner του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης είναι από τις πρώτες, που μπήκαν στην κούρσα για την ανάπτυξη του σωτήριου εμβολίου τον περασμένο Μάρτιο.

«Το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό»

Το Μάιο άρχισαν οι κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου, με περίπου 10.000 εθελοντές στο Ηνωμένο Βασίλειο και 5.000 εθελοντές στη Βραζιλία. Η εταιρεία έχει προχωρήσει ήδη σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια έως 400 εκατομμυρίων δόσεων. Από αυτές η Ελλάδα αναμένεται να προμηθευτεί σε πρώτη φάση 700.000 δόσεις ανά μήνα και συνολικά 3 εκατομμύρια δόσεις.

Στις αποκλειστικές της δηλώσεις στο LIVE NEWS η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλο της AstraZeneca Ελλάδος & Κύπρου αποκαλύπτει ότι τα μέχρις στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό, δημιουργώντας ελπίδες για την μαζική παραγωγή.

«Τα έως τώρα δεδομένα ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό και μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε τα σχέδιά μας για την παρασκευή του εμβολίου σε κλίμακα, ώστε να διασφαλιστεί η ευρεία και ισότιμη πρόσβαση σε ολόκληρο τον κόσμο, σε τιμή κόστους κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Οξφόρδη: Έτοιμο προς έγκριση φέτος το εμβόλιο

Στην ίδια γραμμή και ο επικεφαλής των μελετών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC, αν όλα πάνε καλά, το εμβόλιο θα τεθεί ενώπιον των ρυθμιστικών αρχών για να πάρει έγκριση, μέσα στο 2020.

«Είναι πιθανό ότι εφόσον τα περιστατικά συγκεντρωθούν γρήγορα στις κλινικές δοκιμές, θα θέσουμε αυτά τα δεδομένα ενώπιον των ρυθμιστικών αρχών φέτος και τότε θα περάσουν από μια διαδικασία για να τύχουν πλήρους αξιολόγησης».

Μάλιστα πρωτοσέλιδο των Financial Times ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να αδειοδοτήσει το εν λόγω εμβόλιο για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Σύμφωνα τους FT μία επιλογή που διερευνάται είναι η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων να απονέμει «εξουσιοδότηση έκτακτης ανάγκης» στο υποψήφιο εμβόλιο τον Οκτώβριο.

Πηγή: megatv.com