Στην κορυφή ο Alpha τον Οκτώβριο στην prime-time ζώνη

Την κορυφή του πίνακα τηλεθέασης κατέκτησε ο Alpha τον Οκτώβριο, μήνα ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της τηλεοπτικής χρονιάς, με το λανσάρισμα των νέων προγραμμάτων.

Μέσα από μια δυναμική πορεία, το κανάλι με τις καθιερωμένες εκπομπές του που παρέμειναν σταθερές αξίες, αλλά και με νέα προγράμματα που μπήκαν και αυτά δυνατά στην κούρσα του ανταγωνισμού, κέρδισε την προτίμηση των τηλεθεατών, κατακτώντας την 1η θέση τόσο στο σύνολο ημέρας όσο και στο prime time, στο κοινό 15-44.

Κατά το διάστημα 1-31 Οκτωβρίου, στο prime time – την πιο ισχυρή ζώνη, ο Alpha σημείωσε μέσο όρο 20,5% και 18,1% στο σύνολο ημέρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των εκπομπών του καναλιού κατέκτησε την 1η θέση, με τις δύο σειρές μυθοπλασίας να καταγράφουν εντυπωσιακά ποσοστά τηλεθέασης και να μονοπωλούν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού.

Τον Οκτώβριο, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha παρουσιάζοντας ιδιαίτερη δυναμική, τερμάτισε πρώτο, τόσο στο σύνολο κοινού όσο και στο κοινό 15-44.
Πολυθεματικό, με σφιχτή δομή, αποκλειστικά ρεπορτάζ και γρήγορους ρυθμούς, βρέθηκε στην καρδιά των γεγονότων, κατέγραψε τον σφυγμό της επικαιρότητας, ανέδειξε τους πρωταγωνιστές της ειδησεογραφίας, παρουσίασε τις ειδήσεις έτσι όπως είναι και έγινε η πρώτη επιλογή των τηλεθεατών για την αντικειμενική και σφαιρική ενημέρωσή τους.

Το χρονικό διάστημα 1-31 Οκτωβρίου, στο σύνολο κοινού, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha κέρδισε τον ανταγωνισμό, σημειώνοντας μέσο όρο 20,2%. Ακολούθησαν ΑΝΤ1 με 20%, Mega με 18,6%, Star με 14%, ΣΚΑΪ με 8,9% και ΝΕΡΙΤ με 8,8%.
Στην 1η θέση ήταν και στο κοινό 15-44 με μέσο όρο 19,5%. Ακολούθησαν ΑΝΤ1 με 17,3%, Mega με 14,3%, Star με 12%, ΣΚΑΪ με 6,8% και ΝΕΡΙΤ με 3,2%.