Στην γειτονιά μας…στην Βουλιαγμένη

Ο Δημήτρης Μάρκος και η Φωτεινή Πετρογιάννη μετακομίζουν «Στη γειτονιά μας», περπατούν στους δρόμους της, βλέπουν εικόνες, ακούνε ιστορίες και αναζητούν εκείνα τα μέρη και τα πρόσωπα που την κάνουν μοναδική.

 Το Σάββατο 18 Ιουλίου κάνουμε μια βόλτα στη Βουλιαγμένη. Αν η «Αθηναϊκή Ριβιέρα», η ακτογραμμή από το Καλαμάκι ως το Σούνιο, είναι το κόσμημα της Αττικής, τότε η Βουλιαγμένη είναι το πολυτιμότερό του πετράδι. Λόγω ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, εδώ και αρκετές δεκαετίες συγκαταλέγεται στις ακριβότερες περιοχές της Ευρώπης.

Ο Παντελής Κασιδόκωστας, αδελφός του επί χρόνια Δημάρχου Βουλιαγμένης Γρηγόρη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βουλιαγμένη. Μας μιλάει για την οικογένεια του, την παιδική του ηλικία και τον αδελφό του που είναι άνθρωπος «ορόσημο» για την περιοχή.
Ακόμα, αναφέρεται στην χρυσή εποχή της Βουλιαγμένης, τότε που οι VIP κατέκλυζαν την περιοχή. Θυμάται το γνωστό πάρτι της Βουλιαγμένης του 1983, μια συναυλία πρωτοποριακή, επεισοδιακή αλλά και μαγική.

Επίσης, μαθαίνουμε την ιστορία του Αστέρα Βουλιαγμένης, από τις αρχές της δεκαετίας ’60. Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας Λευτέρης Βαρέλης, μας μιλάει για τις περίφημες καμπάνες του Αστέρα με τις ιδιωτικές τους παραλίες που έγιναν ο αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός της Αθηναϊκής ελίτ και όχι μόνο.

Στην Βουλιαγμένη, και συγκεκριμένα στην λίμνη Βουλιαγμένης, συναντήσαμε την Κάρμεν Ρουγγέρη. Η ηθοποιός μας μιλάει για την αγάπη της για το μέρος αυτό και για τις φίλες …της Λίμνης όπως λέει.

Ο Λευτέρης Πανταζής που κατοικεί στην Βουλιαγμένη τα τελευταία 20 χρόνια και αγαπά ιδιαίτερα την περιοχή, μας ανοίγει το σπίτι του. Τραγουδάει μαζί μας και μας χαρίζει όμορφες στιγμές.

Ο Δημήτρης συναντά και συναγωνίζεται τον Χρήστο Αφρουδάκη. Ο γνωστός πολίστας της Εθνικής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βουλιαγμένη και δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του μακριά από την πόλη του.

Ακόμα, στην περιοχή της Βουλιαγμένης υπάρχει ένα κτίριο που στέκει ερειπωμένο σχεδόν μέσα στη θάλασσα. Αυτό διάλεξε για σπίτι του ο φωτογράφος Γιώργος Κουρούπης και τα τελευταία χρόνια ζει εκεί.

Τέλος, ο Γιώργος Μαυρωτάς, Βουλευτής με το Ποτάμι και χρόνια αθλητής του ΝΟΒ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βουλιαγμένη. Μας διηγείται τα καλύτερα του χρόνια όπως λέει ο ίδιος στις λεγόμενες «Παράγκες» του Ορφανοτροφείου της Βουλιαγμένης.