Στην γειτονιά μας: Πρεμιέρα για τον Δημήτρη Μάρκο και τη Φωτεινή Πετρογιάννη

Πότε έρχεται η νέα εκπομπή του Alpha;

Ο Δημήτρης Μάρκος και η Φωτεινή Πετρογιάννη μετακομίζουν «Στη γειτονιά μας», περπατούν στους δρόμους της, βλέπουν εικόνες, ακούνε ιστορίες και αναζητούν εκείνα τα μέρη και τα πρόσωπα που την κάνουν μοναδική.

Κάθε γειτονιά έχει τα δικά της χρώματα, τους δικούς της ήχους, τις δικές της μυρωδιές. Τις γνωστές και άγνωστες γωνιές της. Το παρελθόν και το παρόν της.

Κάθε Κυριακή στις 14:00, ο Μάρκος και η Φωτεινή εξερευνούν τις γειτονιές της Αθήνας, με μια διαφορετική ματιά, ευαισθησία και χιούμορ. Ζουν στο ρυθμό της καθημερινότητας των κατοίκων, συναντούν ξεχωριστούς ανθρώπους, ανακαλύπτουν νέα πράγματα και… κρυμμένους «θησαυρούς».

Σε αυτή την ιδιαίτερη διαδρομή μέσα στις συνοικίες της πόλης, η κάμερα της εκπομπής ακολουθεί και καταγράφει το άρωμα του χθες, την πνοή του σήμερα, τις διηγήσεις γνωστών προσώπων που έζησαν ή ζουν ακόμα εκεί, τις καθημερινές στιγμές, τα γέλια, τις φωνές, τη ζωή.

Στην πρεμιέρα της εκπομπής, την Κυριακή 31 Μαΐου, ο Δημήτρης Μάρκος και η Φωτεινή Πετρογιάννη με συνοδοιπόρο τον συγγραφέα και ερευνητή Βασίλη Πισιμίση , κάνουν βόλτες στα στενά της Τρούμπας και μας μαθαίνουν ιστορίες και γεγονότα μια άλλης εποχής, «αμαρτωλής» αλλά συνάμα και πολύ ρομαντικής.