Στην φυλακή ο Κ. Γιαννίκος

Προφυλακίστηκε για το αδίκημα της μη απόδοσης ΦΠΑ σε βαθμό κακουργήματος ο εκδότης και διευθύνων σύμβουλος του Alter, Κ. Γιαννίκος.

Aνακριτής και εισαγγελέας με ομόφωνη αποφασή τους αποφάσισαν την προφυλάκισή του αφού κατά πληροφορίες το συνολικό ποσό της οφειλής έφτανε τα 2 εκατομμύρια ευρώ και ανήκε σε περίοδο πριν την αίτηση υπαγωγής του σταθμού στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Την προηγούμενη φορά ο κ.Γιαννικος είχε απολογηθεί για συνολική οφειλή ΦΠΑ (Μάρτιος – Οκτωβριος 2011) 1,2 εκατομμύριων ευρώ. Μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο ανακριτής κ. Στασινόπουλος και η εισαγγελέας κα Θεοδωροπούλου συμφώνησαν τότε πως παρά την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία σε βάρος του δεν απαιτείται άλλος περιοριστικός όρος, όπως εγγυοδοσία, παρά μόνο η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία του ενώπιον των δικαστικών αρχών στην εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας.

Στην απολογία του ο κ. Γιαννίκος ο οποίος είχε υποβάλλει πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, είχε υποστήριξει ότι η υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα δεν δικαιολογούσε τη σύλληψή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ όλες τις ειδήσεις MEDIA