Στέφανος Κασσελάκης σε Μάρα Ζαχαρέα: «Το ναι στην ελληνική γλώσσα σημαίνει ναι»

Κασσελάκης Ζαχαρέα

Όσα ανέφερε στη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης στη Μάρα Ζαχαρέα και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε στο πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, με αφορμή και τη χθεσινή συνέντευξη που πρωθυπουργού στην ΕΡΤ.

«Ήταν μια συνέντευξη που είχε και μερικά θετικά και μερικά τα οποία εγώ εξεπλάγην. Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας. Για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απέχουν;», σχολίασε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν παίζει με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο. Ποτέ», τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κάμερα του Star.

«Το νομοσχέδιο είναι ατελές. Δεν έχουμε δει ακόμα μια λέξη από αυτό το νομοσχέδιο. Πρέπει να σημειώσω ότι η κυβέρνηση ήταν να το φέρει νωρίτερα. Στη συνάντησή μου με τον Μητσοτάκη μου είπε ότι θα το φέρει μέσα στην τετραετία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη δική του πρόταση νόμου και τώρα ξαφνικά το φέρνει εκείνος. Τουλάχιστον επιτέλους φέρνει κάτι.

Είδα χθες τον κ. Μητσοτάκη να εργαλειοποιεί το όνομά μου και να χρησιμοποιεί μια φρασεολογία για τις παρένθετες που δεν τον τιμά. Δείχνει μια μικροπρέπεια που δεν τον τιμά. Εργαλειοποιεί το όνομά μου για να προωθήσει την πρότασή του στο ακροδεξιό εσωκομματικό του ακροατήριο, ας είναι. Ό,τι έχω πει στο ζήτημα δεν είναι εγωιστικό. Εγώ θέλω οι χιλιάδες οικογένειες που βασίζονται σε μια αλλαγή, να είναι πιο χαρούμενοι στη χώρα τους. Δεν είναι εγωιστικό αυτό», επισημαίνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Στο ζήτημα της τεκνοθεσίας υπάρχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που πρέπει να λυθούν. Έχω ζητήσει από την ΚΟ μου να γίνει επεξεργασία ώστε το πλαίσιο να γίνει πιο εύκολο και πιο γρήγορο και για τα ετερόφυλα και για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αυτό το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει αμέσως μετά.

Μάλιστα, στη διευκρινιστική ερώτηση που του έκανε η Μάρα Ζαχαρέα σχετικά με το εάν σκοπεύει να επιβάλει κομματική πειθαρχία για την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε κάθετος: «Ναι. Ναι σημαίνει ναι στην ελληνική γλώσσα».