Σταμάτης Γαρδέλης: «Μου αρέσει το ποτό κι αυτό το νεφελώδες πράγμα που σου προκαλεί»

«Έχω ζήσει πολλές εμπειρίες στη ζωή μου και έχω κάνει ακρότητες. Πλέον προσπαθώ να υποτάξω τα πάθη μου».

Ο Σταμάτης Γαρδέλης μιλάει στο περιοδικό People και τη Χριστίνα Ζάχου, για…

…τη δεκαετία του ’80:
«Δεν γίνεται να αποποιηθώ ένα παρελθόν, το οποίο λατρεύω και είναι η προίκα μου. Όμως, ζω στο σήμερα, που είναι μια συναρπαστική εποχή. Ζεις πιο ελεύθερα κι έχεις μεγαλύτερες δυνατότητες στην επικοινωνία, αρκεί να τη διαχειρίζεσαι σωστά».

…τη σχέση του με το χρόνο:
«Εμείς τον καθορίζουμε. Έχω διαπιστώσει πια πως τα πράγματα είναι μετρήσιμα. Μπαίνουμε σε ένα χρονικό όριο. Ζεις δημιουργικά, έχεις την ένταση και την ορμή της ζωής, γεύεσαι τους καρπούς της δημιουργίας σου, πληρώνεις το τίμημα των σφαλμάτων σου, αλλά όλα αυτά σε μια περιορισμένη χρονική κλίμακα. Δεν με τρομάζει ο χρόνος. Είμαι συμβιβασμένος, εξάλλου δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά».

…τα λάθη που έχει κάνει:
«Έχω ζήσει πολλές εμπειρίες στη ζωή μου και έχω κάνει ακρότητες. Πλέον προσπαθώ να υποτάξω τα πάθη μου. Για παράδειγμα, δεν ήθελα να είμαι δέσμιος του τσιγάρου, γι’ αυτό πριν από 10 χρόνια έκοψα το κάπνισμα. Πάντως, χρειάζεται κάποιες φορές να ξεφεύγεις. Μου αρέσει, π.χ., το ποτό κι αυτό το νεφελώδες πράγμα που σου προκαλεί, αλλά και η ευκολία που σου δίνει στην επικοινωνία».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.