Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Τον Ιανουάριο έφτασα στον πάτο…»

Θα την δούμε στο καλοκαιρινό πρωινό του ΑΝΤ1; Τι λέει για Θρασκιά και Μπουλέ;

Για τη δύσκολη περίοδο που πέρασε με το ALTER, αλλά και για το τι ακριβώς συμβαίνει με την ίδια και τον ΑΝΤ1, μίλησε η Σταματίνα Τσιμτσιλή στον Γιάννη Βίτσα, για το περιοδικό ΕΓΩ.

Έντονη η φημολογία τις τελευταίες μέρες ότι θα αναλάβετε το πρωινό του ΑΝΤ1…

Υπάρχει μια πολύ καλή επικοινωνία με το κανάλι, δεδομένης και της συνεργασίας μας στο «Dancing on Ice», αλλά και επειδή ανήκω στο Ρυθμό. Από εκεί και πέρα, δεν έχει συζητηθεί κάτι.

Διαβάσατε, φαντάζομαι, σε περιοδικά και sites τα ονόματα που συζητιούνται για την πρωινή καλοκαιρινή εκπομπή…

Τα έχω διαβάσει. Μπορεί κάποιοι από τους δημοσιογράφους που έκαναν τα σχετικά ρεπορτάζ να γνωρίζουν ότι θα με καλέσουν. Τι να πω; Ίσως να ήταν τυχερό να το μάθω έτσι. Θεωρώ ότι υπάρχει τέτοια ρευστότητα στην Ελλάδα που κανείς δεν προγραμματίζει τίποτα μέχρι τις 17 Ιουνίου. Έχουμε μπει όλοι στην κατάψυξη και περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η πορεία της χώρας. Μακάρι να υπάρχουν κανάλια και εκπομπές.

Το όνομά σας ακούγεται, όπως ακούγονται και εκείνα της Ράνιας Θρασκιά και της Νάντιας Μπουλέ. Λέγεται και γράφεται, μάλιστα, ότι θα υπάρχει γυναικείο δίδυμο στην παρουσίαση. Αν τα σενάρια τελικά βγουν αληθινά, με ποια από τις δύο κυρίες θεωρείτε ότι έχετε καλύτερη χημεία;

Τις γνωρίζω, τις συμπαθώ και τις εκτιμώ. Δεν έχω συνεργαστεί με καμία από τις δύο. Την μεν Νάντια την ξέρω από το Mad, την Ράνια από το Alter. Η χημεία φαίνεται στην πράξη. Ωστόσο, θεωρώ αστείους τους συναδέλφους που φαντασιώνονται προτάσεις και τηλεφωνήματα και αφήνουν να αιωρούνται σενάρια. Μπορώ να σου πω ότι έχω νιώσει ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον, αλλά αυτό είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και δεν υπάρχει λόγος ακόμα να το κουβεντιάζουμε. Υπάρχει μεγάλη απόσταση από το «εκφράζω το ενδιαφέρον μου» μέχρι το «σε παίρνω για μια δουλειά». Αν δεν είναι κάτι σίγουρο, καλό είναι να μην το κουβεντιάζεις. Γίνεσαι γραφικός στο τέλος, αν δεν γίνεται τίποτα. Έχω δηλώσει ότι μου λείπει η τηλεόραση, αλλά και να μην γίνει κάτι, είμαι ΟΚ. Θα επιβιώσω και θα το αντέξω.

Φαντάζομαι όλα αυτά που ζήσατε το χρόνο αυτό που το ALTER αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα, ήταν ένα τεστ αντοχής.

Κρατάω τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω όλο αυτό που ζήσαμε, ελπίζοντας μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι θα γίνει το θαύμα. Πέρασα από διάφορα στάδια απογοήτευσης και θυμού. Ξαφνικά, βρέθηκα στα 30 μου να μην ξέρω πώς θα ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου. Ξυπνούσα το πρωί, κοίταζα τον τοίχο και δεν είχα καθημερινότητα, ρουτίνα, δουελιά. Ήταν πάρα πολύ σκληρό.

Περάσατε κατάθλιψη;

Πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές, στενοχώρια και στρες. η κάθαρση ήρθε όταν συνειδητοποίησα ότι το Alter τελείωσε, εκεί γύρω στον Ιανουάριο. Εκεί πια, αφού είχα φτάσει στο δικό μου πάτο συναισθημάτων, είπα: «Πρέπει να προχωρήσεις μπροστά». Στηρίχτηκα στον άνδρα μου, τους φίλους μου, την οικογένεια μου και πάτησα ξανά γερά στα πόδια μου.

Διαβάστε ακόμα:

Τσιμτσιλή: «Θέλω πολύ ένα μωρό, αλλά δεν αγχώνομαι»

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Μου λείπει η τηλεόραση»

Θα μπει η Σταματίνα στο «Πρωινό ΑΝΤ1»;