Στα ύψη η τηλεθέαση της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις τηλεθέασης

Κόκκινο χτύπησαν τα μηχανάκια μέτρησης της Nielsen χθες τη νύχτα, με την τηλεθέαση της ΝΕΤ να φτάνει σε ύψη …ονειρικά. Η φαντασμαγορική και εντυπωσιακά γεμάτη βραδιά που χάρισε το Λονδίνο στους θεατές που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο, προκάλεσε και το έντονο ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού σε όλο τον κόσμο. Οι πρώτοι υπολογισμοί κάνουν λόγο για 4 δισ. τηλεθεατών που απόλαυσαν την Τελετή Έναρξης.

Στην Ελλάδα, η ΝΕΤ που μετέδωσε το κορυφαίο τηλεοπτικό γεγονός, είδε τα νούμερα τηλεθέασης της να ανηφορίζουν πολύ γρήγορα, από τη στιγμή που ξεκίνησε η τελετή. Το 32,9% που κατέγραφε η Nielsen στις 23:00, ένα τέταρτο αργότερα είχε φτάσει στο 42,4%, ενώ στις 23:30 είχε αγγίξει το 54,1%!

Λίγο πριν τη μία, μετά τα μεσάνυχτα, η τηλεθέαση στη δημόσια τηλεόραση είχε εκοξευθεί στο 60,1%! Το ποσοστό αυτό διατήρησε με μικρές διακυμάνσεις σχεδόν μέχρι το τέλος της βραδιάς. Από τις 23:00 μέχρι τις 02:00, ο μέσος όρος τηλεθέασης της ΝΕΤ ήταν 53,2%.

Πάνω από το 50% κινήθηκε το περισσότερο χρονικό διάστημα και το ποσοστό του νεανικού κοινού που είδε την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα κανάλια, τα νούμερα τηλεθέασης ήταν την περισσότερη ώρα κάτω από το 5%, εκτός από το MEGA, το οποίο ωστόσο, …υπέκυψε μετά τις 00:45.

Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις τηλεθέασης

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες