Στα χαμηλά η τηλεθέαση για το δελτίο του MEGA παρά την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο άνευρος χειρισμός της πολιτικής συζήτησης άφησε τα νούμερα του δελτίου στο ...κρύο.

Η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στο MEGA μετά από ενάμιση χρόνο απουσίας συνοδεύτηκε από το βέτο του κόμματος στον Γιάννη Πρετεντέρη. Ο Πάνος Σκουρλέτης βρέθηκε στο κεντρικό δελτίο του καναλιού απέναντι από τον Μάκη Βορίδη, με την Μαρία Σαράφογλου να περιορίζεται σε «χαλαρές» ερωτήσεις για την εκλογή του νέου Προέδρου. 

Θα λέγαμε πως ήταν μια σχετικά άνευρη συζήτηση με εναλλασσόμενους μονόλογους που κρατούσαν δύο με τρία λεπτά χωρίς διακοπή από την δημοσιογράφο. Οι δύο πολιτικοί δεν διασταύρωσαν τις απόψεις τους, παρά μόνο κατέθεσαν όσα ήθελαν να πουν, με έντονη την έλλειψη «ενοχλητικών» γόνιμων ερωτημάτων που θα έκαναν πιο ενδιαφέρουσα την κουβέντα. Η απουσία έμπειρου συντονιστή που θα μπορούσε να επιβληθεί στους καλεσμένους του ήταν χθες βράδυ κάτι παραπάνω από ορατή. Εξάλλου, ο χειρισμός μιας πολιτικής συζήτησης δεν είναι εύκολο πράγμα και απαιτεί εμπειρία, κάτι που λείπει από την Μαρία Σαράφογλου. Έτσι πέρασαν 18 αδιάφορα λεπτά, γεγονός που αποτυπώθηκε και στην τηλεθέαση του δελτίου.

Το MEGA παρέμεινε σταθερά πίσω από τον ΑΝΤ1 σημειώνοντας στο γενικό σύνολο 17,1% και στο δυναμικό κοινό μόλις 11,8%. Στο κανάλι του Αμαρουσίου η τηλεθέαση για το κεντρικό δελτίο έφτασε στο 22,8% και το 19,1% αντίστοιχα. Οι τηλεθεατές επιμένουν να κρατούν γυρισμένη την πλάτη τους στο Μεγάλο Κανάλι, και το MEGA τι κάνει άραγε γι' αυτό;

Γιώργος Σκρομπόλας

*Τα στοιχεία τηλεθέασης αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων