Στα άκρα η σχέση κυβέρνησης – εκκλησίας – Τι ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο ο πρωθυπουργός

Live News

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις κυβέρνησης και ιεραρχίας με την εκκλησία να επιμένει στην απόφαση της να τελέσει κανονικά την δοξολογία του αγιασμού των υδάτων και την κυβέρνηση να λέει πως δεν θα κάνει πίσω στην απόφαση της να είναι κλειστές οι εκκλησίες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να κάνει πίσω η εκκλησία στο τετ α τετ που είχαν στο περιθώριο της ορκωμοσιάς των νέων μελών της κυβέρνησης.

To Μαξίμου έβγαλε και ανακοίνωση στην οποία λέει πως ο πρωθυπουργός κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια.

Να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας, το συντομότερο δυνατόν, στα σχολεία. Η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στην κατ’ ιδίαν τους συνάντηση.

To τετ-α-τετ πραγματοποιήθηκε μετά από έντονο παρασκήνιο με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου στην ορκωμοσία αρχικά να διαψεύδεται και στην συνέχεια να επιβεβαιώνεται από εκκλησιαστικούς κύκλους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου έκανε αρχικά γνωστό ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν πήγαινε στην ορκωμοσία αλλά λίγη ώρα αργότερα η απόφαση άλλαξε.

Σε κάθε περίπτωση οι εικόνες από περασμένες τελετές αγιασμού θα είναι παρελθόν αφού οι τελετές θα γίνουν μέσα στους ναούς με την εκκλησία να τονίζει πώς έτσι εξασφαλίζεται ότι θα δεν υπάρχει συνωστισμός.

H εκκλησία απαιτεί μάλιστα την διακριτική παρουσία της Αστυνομίας έξω από τους ναούς και την μη επιβολή προστίμων σε όσους προσέλθουν στις εκκλησίες. Σε ότι αφορά την Εκκλησία αυτή θα πληρώσει τα πρόστιμα των εκκλησιών αλλά από την άλλη όποιος πιστός πάει θα πληρώνει το πρόστιμο μόνος του.

Οι ιερείς σε όλη την Ελλάδα εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αυτή και κατηγορούν την πολιτεία ότι βλέπει την εκκλησία να να είναι κάποιο μαγαζί.

Πηγή: Mega – Live News