Σπύρος Λάμπρου: «Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον Γιώργο Λιάγκα, απλώς το θεώρησα αγενές»

Σπύρος Λάμπρου

«Εγώ δεν κρατάω κακίες.»

Ο Σπύρος Λάμπρου σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real και στην Πολυξένη Λάμπρου μιλά μεταξύ άλλων για τις φήμες που υπήρξαν για το μέλλον της εκπομπής Alpha Ρεπορτάζ και θυμάται ένα περιστατικό με τον Γιώργο Λιάγκα από το παρελθόν.

Υπήρξαν δημοσιεύματα που ήθελαν την εκπομπή σας να κόβεται…

Δεν απαντήσαμε ουσιαστικά ποτέ σε αυτές τις φήμες. Εμείς προσπαθούμε να απαντάμε μέσω της δουλειάς μας. Υπήρξαν κάποια sites που έγραψαν ότι κόβεται η εκπομπή. Μάλιστα, υπήρχαν και κάποιοι που το θεώρησαν δεδομένο ότι η εκπομπή θα σταματήσει τον Δεκέμβριο. Περιμένω να δω, λοιπόν, αν το δικό τους ρεπορτάζ είναι σωστό ή αν η δική μου η δουλειά επιβεβαιώνει αυτό που λέω εγώ, ότι δηλαδή θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς και ποιος ξέρει για πόσο ακόμα. Περιμένουμε να δούμε μέχρι τον Δεκέμβρη λοιπόν…

Γιατί δεν μπήκες στον κόπο να διαψεύσεις τα δημοσιεύματα;
[dfp_ads id=236982]

Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ρεπορτάζ και να γράφει ό,τι θέλει. Αν η πηγή του βγει αληθινή, επιβεβαιώνεται, διαφορετικά η έρευνα του δεν ήταν καλή. Από εκεί και πέρα, μερικοί άνθρωποι θα πρέπει να έχουν την ευθιξία να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος, με αφορμή ένα ανυπόστατο ρεπορτάζ. Δεν έγινε τίποτα που το έγραψαν αυτό. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε κανονικά. Τέτοιου είδους φήμες σε πεισμώνουν πιο πολύ. Κάτι αντίστοιχο έχω νιώσει πολύ έντονα στην πρώτη μου προσπάθεια το 2010, όταν κάναμε εκπομπή με την Έλενα Παπαβασιλείου και είχαμε βρεθεί απέναντι σε θηρία. Να θυμίσω πως είχαμε μια πολύ low budget εκπομπή. Μια εβδομάδα μετά την πρεμιέρα μας, βγήκαν ο Γιώργος Λιάγκας με την Ελεάννα Τρυφίδου στο ραδιόφωνο, λέγοντας ότι δεν θα φτάσουμε ούτε μέχρι την 28η Οκτωβρίου. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι κάναμε δύο ολόκληρα χρόνια εκπομπή. Μάλιστα, η εκπομπή σταμάτησε γιατί καταργήθηκε τότε η πρωινή ζώνη του σταθμού, αλλιώς θα συνεχίζαμε. Εγώ δεν κρατάω κακίες. Απλώς δεν έχω κάνει ποτέ κακό σε κανέναν. Όλη αυτή η φήμη ξεκίνησε αποκλειστικά από δύο sites.

Θα πήγαινες καλεσμένος στην εκπομπή Late Night;

Δεν την έχω παρακολουθήσει. Δεν ξέρω αν θα πήγαινα καλεσμένος. Θα πήγαινα αν είχα να πω κάτι. Δεν νομίζω πως στην προκειμένη φάση έχω κάτι φοβερό να δηλώσω. Επίσης, στην εκπομπή αυτή καλούνται διαφορετικού είδους καλεσμένοι. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον άνθρωπο. Απλώς το θεώρησα λιγάκι αγενές. Διανύουμε μια πολύ δύσκολη επταετία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις δουλειές. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι δημοσιογράφοι άνεργοι. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι βγαίνει κάποιος ελαφρά τη καρδία και σου λέει στον αέρα ότι δεν θα φτάσεις ούτε τον έναν μήνα. Δεν δουλεύω μόνο εγώ στην εκπομπή, αλλά και πόσοι άλλοι άνθρωποι.