Σπύρος Φωκάς: Το συγκινητικό αντίο από την Φίνος Φιλμ

Σπύρος Φωκάς

"Αντίο Σπύρο..."

Στο πένθος βύθισε τον κόσμο της Τέχνης και του πολιτισμού η είδηση πως ο Σπύρος Φωκάς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, το πρωινό της Παρασκευής. Ο αείμνηστος καλλιτέχνης είχε ξεχωρίσει τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων με την πορεία του στον χώρο της υποκριτικής.

Μάλιστα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η Φίνος Φιλμ θέλησε να πει το «ύστατο χαίρε» στον ηθοποιός μέσα από ένα απόσπασμα που δημοσίευσε στην επίσημη της σελίδα στα social media συνοδεία ενός συγκινητικού κειμένου. «Σήμερα το πρωί πέταξε για την γειτονιά των αγγέλων ο αγαπημένος μας ηθοποιός Σπύρος Φωκάς. Γοητευτικός, ταλαντούχος και χαμηλών τόνων, ο Σπύρος ήταν από τους πρώτους Έλληνες ηθοποιούς που έκανε διεθνή καριέρα παίζοντας δίπλα σε μεγάλους σταρ όπως η Λάιζα Μινέλι, ο Αλέν Ντελόν και ο Σιλβέστερ Σταλόνε».

«Η αγάπη του για την Ελλάδα, όμως, τον γύριζε πάντα πίσω στον τόπο του, χαρίζοντας μας λίγες αλλά αξιόλογες εμφανίσεις στο ελληνικό σινεμά, όπως στις ταινίες «Εγωισμός» και «Στεφανία» αμφότερες του Γιάννη Δαλιανίδη. «Αυτός ο ξερός κρότος της κλακέτας θα σε συνοδεύει σε όλες τις σκηνές της ζωής σου, σαν να ‘ναι και αυτή σινεμά μέχρι να φτάσεις στους τίτλους τέλους» – Σπύρος Φωκάς».

«Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Αντίο Σπύρο» καταλήγει η Φίνος Φιλμ στο τρυφερό αυτό αντίο.