Σπύρος Χαριτάτος: Ξέσπασε για το ντροπιαστικό περιστατικό σε βάρος ΑμΕΑ – «Όλοι μας λίγο ή πολύ έχουμε ένα είδος αναπηρίας»

Χαριτάτος Ρέβη

"Αυτό είναι ένας προσωπικός βασανισμός, ένα μαρτύριο κανονικό", τόνισε ο παρουσιαστής του ΟΡΕΝ.

Για τον νεαρό άνθρωπο ΑμΕΑ που κατήγγειλε ντροπιαστική συμπεριφορά οδηγού σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ μίλησε ο Σπύρος Χαριτάτος. Ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος του ΟΡΕΝ προχώρησε σε ένα

«Φανταστείτε τι συμβαίνει με τα άτομα που έχουν μη εμφανείς αναπηρίες, που δεν μπορείς να πεις ότι έχεις ένα πρόβλημα και ο άλλος δεν το βλέπει. Εδώ το βλέπει και σου συμπεριφέρεται έτσι. Αυτό είναι ένας προσωπικός βασανισμός, ένα μαρτύριο κανονικό», ανέφερε αρχικά προλογίζοντας το θέμα ο Σπύρος Χαριτάτος.

«Ένας οδηγός έχει μια θέση ευθύνης απέναντι σε όλους τους επιβάτες και κυρίως στους αδύναμους. Και αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει στο λεωφορείο συμβαίνει παντού. Εγώ το ‘χω βιώσει και σε δικαστική αίθουσα κι αν το πω θα κινήσουμε άλλες αντιδράσεις», συνέχισε ο δημοσιογράφος.

«Μπορεί κι εγώ να ήμουν δράστης τέτοιας συμπεριφοράς και να μην το κατάλαβα ποτέ, μέσα στη ρουτίνα και στο πηγμένο μου κεφάλι να μη βοήθησα έναν συνάνθρωπό μου που το ζητούσε», παραδέχεται αμέσως μετά ο Σπύρος Χαριτάτος.

«Εγώ, αν την ώρα που διαβάζω τις εφημερίδες δεν φορέσω τα γυαλιά της πρεσβυωπίας, δεν βλέπω. Άρα έχω μειωμένη όραση άρα τι έχω; Αναπηρία. Αυτό μπορούμε να τα αποδεχθούμε; Ότι όλοι λίγο ή πολύ, εμφανώς ή αφανώς, έχουμε ένα είδος αναπηρίας; Επειδή όμως είναι καθημερινότητα, δεν το αντιλαμβανόμαστε.

Για κάποιους η αναπηρία ξεκινάει από το αμαξίδιο και μετά. Αυτοκαταδικαζόμαστε ως κοινωνία σε κάτι που μπορεί να τύχει και σε εμάς. Αυτό όμως δεν αρέσει να το λες σε κανέναν», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Σπύρος Χαριτάτος.