Σωτήρης Τσιόδρας: «Είμαστε όλοι πολύτιμοι» – Έκκληση για τήρηση των μέτρων μετά την… απελευθέρωση

Σωτήρης Τσιόδρας

6 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και συνολικά 2.632 ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Στους 146 συνολικά οι νεκροί.

Μετά από ένα… διάλειμμα μιας ημέρας, ο Σωτήρης Τσιόδρας επέστρεψε στο καθιερωμένο του ραντεβού για να ενημερώσει σχετικά με το πώς κινείται ο κορονοϊός στην χώρα μας.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα ενώ διανύουμε την πρώτη μέρα της… απελευθέρωσης από τα μέτρα περιορισμού, με το newsit.gr να σας έχει μεταφέρει το πώς κινείται η αγορά.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό ανακοίνωσε 6 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 2.632 συνολικά.

Ο ίδιος τόνισε πως υπάρχουν δύο ακόμη καταγεγραμμένοι θάνατοι και 146 συνολικά, όπως σας είχε ήδη ενημερώσει το newsit.gr.

Από τα 2.632 κρούσματα, το 55,4% αφορά σε άνδρες, το 22,6% είναι σχετιζόμενο με ταξίδι στο εξωτερικό και το 50% με ήδη γνωστό κρούσμα.

35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 67 έτη. Το 23% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 91,4% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.

Τέλος, 81 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας για τα εμβόλια και την… νέα καθημερινότητα

“Τα εμβόλια είναι στην καθημερινή συζήτηση με πάνω από 100 ομάδες να έχουν ξεκινήσει μελέτες σε δύο φάσεις. Στην φάση 1 στρατηγική υπάρχουν εθελοντές με δόσεις εμβολίου για να ανιχνευθουν αντισώματα. Όταν προχωρήσουν οι δύο φάσεις, ακολουθεί η φάση τρία, με χορήγηση του εμβολίου στην πραγματική κοινότητα.

Δεν είναι προσπάθεια ανταγωνισμού, αλλά συνένωσης στον κοινό στόχο. Κάποιες από τις προσπάθειες αυτές μπορεί να φέρουν δεκάδες εκατομμύρια εμβόλια μέχρι το τέλος του χρόνου”.

Να καταλάβουμε ότι όλοι είμαστε πολύτιμοι. Ανήκουμε σε κοινή προσπάθεια που προστατεύει τις ευπαθείς ομάδες αλλά αφορά όλους μας. Είναι μια φάση ιδιαίτερα σημαντική και ειδικότερα οι επόμενες 15 μέρες.

Όλοι μας θα κριθούμε, για να προστατεύσουμε και να προστατευθούμε, από εμάς θα κριθεί. Τώρα που αυξάνονται οι επαφές, πρέπει να παρακολουθούμε τον εαυτό μας για τυχόν συμπτώματα. Που θα μας οδηγήσουν στην αποφυγή διασποράς του ιού. Να μην έχουμε επάνοδο στην επιδημία”, τόνισε συγκεκριμένα.

Πηγή: newsit.gr