Σοκάρει θύμα μπούλιγνκ στο OPEN: «Ήρθε μπροστά στο προαύλιο και μου κατέβασε το παντελόνι»

Μπούλινγκ

"Μου έχει μείνει τραύμα από τότε" ομολογεί στην κάμερα θύμα μπούλινγκ.

Σε μια εξομολόγηση ψυχής προχώρησε θύμα μπούλινγκ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και τις δημοσιογράφους Μαίρη Γύγου και Σοφία Ορφανού το βράδυ της Κυριακής. Η νεαρή κοπέλα, 23χρονών πια, δεν μιλούσε σε κανέναν όταν έζησε τον τρόμο στο σχολικό περιβάλλον και βίωνε τον εφιάλτη του εκφοβισμού μόνη της.

Σήμερα, όμως, το κορίτσι σημειώνει χαρακτηριστικά με θάρρος τα εξής μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα για την σωματική και ψυχολογική βία που δέχθηκε όταν ήταν μαθήτρια Γυμνασίου. «Ήρθε μια μέρα μπροστά στο προαύλιο και μου κατέβασε το παντελόνι. Μου έχει μείνει τραύμα από τότε, δεν το είπα ούτε στους γονείς μου ούτε στους καθηγητές μου».

«Θεώρησα ότι φταίω εγώ για κάποιο λόγο, χωρίς να φταίω εγώ βέβαια. Είναι πολύ άσχημα τα συναισθήματα για ένα παιδί γιατί τώρα, μετά από τόσα χρόνια, ακόμα το σκέφτομαι και στεναχωριέμαι. Ίσως να συμπεριφερόμουν και εγώ άσχημα μετά από αυτό».

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα περιστατικά βίας και μπούλινγκ μεταξύ των μαθητών έχουν γίνει πια μάστιγα και ένα στα τρία παιδιά υφίσταται σχολικό εκφοβισμό, είτε λεκτικό είτε σωματικό.