Σοκάρει η Δώρα Αναγνωστοπούλου για τον σεισμό στην Τουρκία: «Μύριζε σκόνη και καμένο λάστιχο»

Δώρα Αναγνωστοπούλου

"Βρεθήκαμε μπροστά σε μία διάσωση. Αυτή ήταν και η πιο συγκινητική στιγμή για εμένα. Περιμέναμε έξι ώρες μέχρι να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν μια γυναίκα" περιγράφει η Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Τη δική της εμπειρία από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία μοιράστηκε η Δώρα Αναγνωστοπούλου. Η γνωστή δημοσιογράφος, με αφορμή το σχετικό επεισόδιο που γύρισε για το MEGA Stories και το οποίο θα προβληθεί αυτή τη Δευτέρα στις 00:10, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» και περιέγραψε όσα έζησε η ίδια στον τόπο της καταστροφής.

«Εμείς πήγαμε τέσσερις μέρες μετά τον σεισμό. Πολλά χιλιόμετρα, πολύς ο δρόμος, δύσκολες οι συνθήκες κι εκεί ένα τοπίο που δεν περιγράφεται. Πολύς πόνος. Είναι μία τεράστια καταστροφή» ανέφερε αρχικά η Δώρα Αναγνωστοπούλου.

«Βρεθήκαμε μπροστά σε μία διάσωση. Αυτή ήταν και η πιο συγκινητική στιγμή για εμένα. Περιμέναμε έξι ώρες μέχρι να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν μια γυναίκα η ομάδα διασωστών. Όταν το έκαναν πολλοί χειροκροτούσαν και έβλεπες πως καθρεπτίζονταν στα πρόσωπα των διασωστών η συγκίνηση και η χαρά. Αυτές τις στιγμές όλοι είναι μια οικογένεια» περιγράφει η δημοσιογράφος του MEGA.

«Οι Τούρκοι είναι ευγνώμονες και περισσότερο με τους Έλληνες. Μας έλεγαν εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την πολιτική και έτρεφαν οργή προς τον Ερντογάν αλλά δεν ήθελαν να το πουν στη κάμερα διότι τον έλεγαν δικτάτορα» αποκαλύπτει αμέσως μετά, σημειώνοντας ότι οι διασώστες μόνο δεν αρκούν για να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

«Η μυρωδιά ήταν καμένο λάστιχο. Έκανε πολύ κρύο και για να ζεσταθούν οι άνθρωποι έπρεπε να ανάψουν αυτοσχέδιες φωτιές με ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Αυτή ήταν η κυρίαρχη μυρωδιά και φυσικά η σκόνη. Έκανε πάρα πολύ κρύο κι αυτό βοήθησε στο να βρεθούν ζωντανοί οι άνθρωποι, γιατί δεν αφυδατώνονταν. Οι συγγενείς δεν έχαναν την ελπίδα τους» περιγράφει η Δώρα Αναγνωστοπούλου και σοκάρει.