Σοφία Βογιατζάκη για το τέλος της συνεργασίας με τις Γυναίκες: «Ήμουν στην πρόβα και…»

«Οντως μου έκοψαν το ρεύμα αλλά δεν είμαι και η μοναδική».

Ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που έχει επιλέξει να αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις με ένα διαφορετικό τρόπο που δεν είναι άλλο από το τρανταχτό γέλιο της. Η Σοφία Βογιατζάκη μιλάει στην Μαριέττα Φρύδα για την εφημερίδα «ΑΓΟΡΑ».

Ανακοινώθηκε ότι αποχώρησες από την εκπομπή του Εψιλον «Γυναίκες» γιατί άλλαξε το concept .Άλλοι λένε ότι δεν ταίριαξε η χημεία σας. Ακούγεται ότι δεν πληρώθηκες. Τι συνέβη τελικά;

Καταρχήν θέλω να σου πω ότι το θέμα πήρε μεγαλύτερη διάσταση από όσο έπρεπε. Ημουν στην πρόβα και βρήκα χίλιες κλήσεις στο κινητό μου για να με ρωτήσουν τι συνέβη. Δεν ισχύει τίποτα από ότι γράφτηκε, όλα έγιναν κοινή συναινέσει . Το κανάλι αποφάσισε ότι ήθελε να αλλάξει το concept της εκπομπής και να μειώσει το budget, κι εγώ είχα φτάσει στο σημείο να μην προλαβαίνω τίποτα, γιατί είχα ήδη ξεκινήσει πρόβες για το θέατρο. Ολα τα άλλα που ακούγονται είναι ανυπόστατα.

Οικονομικά πως τα καταφέρνεις; Εχεις δηλώσει παλαιότερα πως χρωστάς στις τράπεζες και πέρυσι το χειμώνα έφτασαν σε σημείο να σου κόψουν το ρεύμα. Ισχύει;

Δύσκολα όπως όλοι μας. Οντως μου έκοψαν το ρεύμα αλλά δεν είμαι και η μοναδική. Εξάλλου οι ηθοποιοί δεν είμαστε μία διαφορετική κάστα ανθρώπων, δουλεύουμε για να επιζήσουμε όπως όλοι μας και να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας.

Εκανες κακή διαχείρηση;

Ολοι κάναμε κακή διαχείριση, δεν ξέραμε τι θα συμβεί.

Τώρα σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκεσαι;

Είμαι νορμάλ με την έννοια ότι έχω να πληρώσω τις δόσεις μου. Δεν μπορώ να κάνω και τίποτα άλλο με τους μισθούς που έχουν πάει εκεί που έχουν πάει. Αισθάνομαι ευλογημένη που έχω δουλειά.

Πολλοί συνάδελφοι σου δεν πληρώνονται για τις σειρές που συμμετέχουν. Τις προάλλες η Μαρία Σολωμού δήλωσε πως «δεν ξαναπατάει στα γυρίσματα αν δεν πληρωθεί». Τι έχεις να πει γι αυτό;

Και πολύ καλά έκανε. Αν τα κανάλια δεν μπορούν να κάνουν δουλειές, ας μη τις κάνουν .Δεν δουλεύουμε από χόμπι, ούτε είμαστε ψώνια να θέλουμε να βγούμε στο γυαλί.

Πόσες φορές έχεις κάνει δίαιτα;

Τρεις φορές, τις δύο με τον διατροφολόγο Γιώργο Μουλίνο και τη μία μόνη μου. Με το Μουλίνο έχασα 27 κιλά και τη δεύτερη 25.Αυτή που έκανα μόνη μου δεν πέτυχε. Αλλά οι λόγοι που έκανα τις δίαιτες ήταν ιατρικοί. Δεν έχω κανένα άλλο θέμα, με την εξωτερική μου εμφάνιση, με τα κιλά μου, αισθάνομαι μια χαρά με το σώμα μου. Πιστεύω πως άλλα πράγματα έχουν σημασία. Είμαστε αυτό που εκπέμπουμε. Μπορεί να είσαι 120 κιλά και να αισθάνεσαι θεά και μπορεί να είσαι 40 και να ασχολείσαι με το αν έχεις κυτταρίτιδα. Ο άλλος βλέπει αυτό που του πλασάρουμε και τον αφήνουμε να δει.