Σοφία Βογιατζάκη: «Δεν μπορώ να ράψω το στόμα μου και να μείνω συλφίδα»

Θα έκανε άραγε γυμνή φωτογράφηση η γνωστή ηθοποιός;

Η Σοφία Βογιατζάκη έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Ρενέ Σαραντινού και μίλησε μεταξύ άλλων για το δικό της «έγκλημα» ζωής, ενώ απάντησε πως δεν θα έκανε γυμνή φωτογράφηση.

Ποιο είναι το δικό σου «έγκλημα» ζωής;

Το ότι πειθαρχώ στα πάντα στη ζωή μου και στο μόνο πράγμα που δεν μπορώ να πειθαρχήσω είναι να ράψω το στόμα μου μια για πάντα, να αδυνατίσω και να μείνω συλφίδα. Αυτό είναι το έγκλημα της ζωής μου. Πειθαρχώ για λίγο χρονικό διάστημα στο να το ράψω, μετά πάλι «αέρα-πατέρα». Τι είχαμε, τι χάσαμε…; Τα χάσαμε, τα ξαναπαίρνουμε πίσω.

Τι θα απαντούσες σε μια ενδεχόμενη πρόταση γυμνής φωτογράφησης;

Όχι. Αυτό δεν είναι θέμα κόμπλεξ, αλλά με τι αισθάνομαι εγώ καλά να βγάλω φόρα φόρτσα τα πάχη μου, τα κάλλη μου. Η γιαγιά μου έλεγε: «Τα πάχη μου τα κάλλη μου και ασπρίλα η ομορφιά μου». Δεν είμαι κομπλεξικός, αλλά μάλλον είμαι συντηρητικός άνθρωπος. Δεν θα είχα πρόβλημα να βγω κάπου με κολλητά ρούχα, που να διαγράφουν, αλλά το γυμνό δεν με κάνει να αισθάνομαι άνετα. Δεν είναι θέμα σωματικού βάρους. Έχω κάνει γυμνό για παράσταση, όχι καθολικό. Στο έργο «Κορίτσια ημερολογίου» έδειχνα για λίγο τα οπίσθιά μου με στρινγκ, για δευτερόλεπτα. Για τις ανάγκες του ρόλου ένα τέτοιο γυμνό θα το έκανα. Δεν έχω λόγο να φωτογραφηθώ ολόγυμνη. Αν μου έλεγαν να το κάνω για ρόλο, μπορεί να το έκανα πολύ πιο άνετα, δεν ξέρω.